ÜLKÜ OCAKLARI SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ´Nİ ANDI?

ÜLKÜ OCAKLARI SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ´Nİ ANDI?

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen anma etkinliğinde bir araya gelen Ülkücüler Sarıkamış Şehitleri için dualar edip, rahmetle yaad ettiler?

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığınca tertiplenen  anma  etkinliği   Erciyes Üniversitesi´nde  starat veren  yürüyüşle başladı. Burada toplanan ülkücüler, Talas Bulvarı üzerinden Kartal Şehitliği´ne doğru Kur-an´ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde yürüdü. Ellerinde bayraklarla zaman zaman sloganlar atan Ülkücüler, Cumhuriyet Meydanı´na gelerek İstiklal Marşı okudu.     

Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, "Rus işgali altındaki Sarıkamış ve civarını kurtarmak maksadıyla, Harbiye Nazırı ve Başkumandan Vekili Şehid-i Ala Enver Paşa´nın emirleriyle yola çıkan şanlı ordumuz, hem kış şartlarıyla hem de düşmanla amansız bir mücadeleye girmiştir. Allahuekber Dağlarını aşmaya çalışan Mehmetçiklerimiz maalesef tifüs, kolera gibi salgın hastalıklar ve hava şartları nedeniyle şehadete kavuşmuştur. Her savaş yaralayıcıdır lakin Sarıkamış Harekatı kurşun dahi atamadan toprak olan yiğitleriyle, necip milletimiz için ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur. Bir Rus kumandan hatıratında şu ifadelere yer vermiştir; ´Allahuekber Dağlarındaki son Türk müfrezesini esir alamadım. Zira bizden çok evvel Allah´a teslim olmuşlardı´. Kayserimizden de birçok Mehmetçik bu harekata katılıp şehadet şerbetini yudumlamıştır. Sarıkamış, düşmandan önce Allah´a teslim olanların hikayesidir. Verilen emri sorgulamadan, şartlar ne olursa olsun yerine getirmeye çalışan Mehmetçiğin üzerine örtülen beyaz örtüdür. Allahuekber Dağlarını aşıp düşman işgali altındaki kardeşlerine koşma niyetiyle yola koyulup şehadete koşan yiğitlerin yatağıdır Sarıkamış. Bugün Erciyes´in eteklerinde yüzümüze çarpan rüzgar, biz Kayseri´nin bozkurtlarına Sarıkamış´ın inanmışlığını ve hüznünü hissettirmektedir. Büyük bir bilinç ve gururla ifade ediyorum ki ülkücü hareket, Allahuekber Dağlarına büyük bir inançla yürüyen şehitlerin izinde vatanı ve devleti için koşar adım yürümektedir. Ülkücü hareket, aynı kararlılık ve azimle Kerkük için, Kudüs için ve cümle mazlumlar için mücadelesine devam edecektir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından ´ülkücü yemini´ eden  ülkücüler  daha sonra olaysız şekilde dağıldılar?

HABER MERKEZİ?.



Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası