ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ÇELİK: "12 EYLÜL ACI DOLU BİR TARİH OLARAK KALACAK"

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Ali Çelik, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 40. yıldönümü ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada "12 Eylül Ülkücü Hareketin hafızasında daima elem ve acı dolu bir tarih olarak kalacaktır" ifadesini kullandı.

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Ali Çelik, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 40. yıldönümü vesilesi ile yazılı bir açıklama yapıp; o dönemde yapılan mücadelenin günümüzde büyük devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti'ne temel oluşturduğunu vurgulayarak " Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluşundan beri çeşitli vesilelerle bu topraklarda istikrarsızlık yaşanmasını isteyenler bundan tam 40 yıl önce bugün ortaya çıkarak, var olan huzursuzluğu daha da pekiştirmiştir. Kuruluşu itibariyle Türk'ü merkeze alarak milli akım ve atılımlarla hareket eden devletimizin, 1980 yılına doğru kuzey komşumuzdan ve Çin Denizi'nden gelen marjinal akımlar neticesinde yalpaladığı bir dönemde, Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in yol başçılığında bir araya gelen ülkücü-milliyetçi hareket, kutsal devletine sahip çıkmıştır. Ailesinden hatta canından aziz bildiği devleti için kızıl güruhlara karşı kanını sebil etmekten çekinmeyen ülkücü-milliyetçi hareket, devletini hesapsız maceralardan korumuştur. Bu uğurda kana susamış komünizm tehlikesi ile bir yandan mücadele edilirken, bir yandan da bugün 40. yılını anımsadığımız 12 Eylül askeri darbesi ile de hesaplaşılmıştır. Vatanını ve devletini savunmanın bedelini tarihin her döneminde ödeyen bizler, bazen 'Kenan sehpalarında' tam bir vakarla bazen de işkence veya sürgünlerle bu sevgimizin karşılığını almış bulunuyoruz. " şeklinde konuştu.

Çelik sözlerini noktalarken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her ne pahasına olursa olsun ülkücü hareket tarafından baki kılınacağını vurgulayarak "12 Eylül sonrası mahkeme adı verilen mizansenlerle ağabeylerimize verilen cezalar bizler için şeref nişanesi olmuştur. İdam edileceğine hatmini yarım bıraktığı için üzülen inanmış bir kahramanın ülküdaşları olarak diyoruz ki dün nerdeysek, bgün yine ordayız. Türkiye'nin yabancı ve ne idüğü belirsiz fraksiyonlarla savrulup, istikrarsızlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Eylüllerde yitirdiğimiz şehitlerimizi ve aziz hatıralarına bir an olsun aklımızdan çıkarmayacağız. Askeri darbenin haktan hukuktan bihaber temsilcileri ile de ruz-i maşerde hesaplaşacağımıza olan inancımızla bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her ne pahasına olursa olsun ülkücü hareket tarafından baki kalacağına olan inancımızı herkese duyuruyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı