ÜLKÜCÜ İŞÇİLER BİR ARAYA GELDİ

ÜLKÜCÜ İŞÇİLER BİR ARAYA GELDİ

Ülkücü İşçiler Derneği Anatamir Obası tarafından birlik ve beraberlik gecesi düzenlendi. Geceye Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke'de katıldı. Eke, Türkiye gündemine dair konulara değindi.

Tuana Restorantta düzenlenen “Ülküde Birlik, Gönülde Birlik ve Yürekte Birlik” gecesine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Ertuğrul Yücebaş,Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Faik Şaintürk, Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe Yöneticileri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gecede konuşma yapan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Faik AK Parti İktidarının yanlış politikaları yüzünden işsizlik oranlarının gün geçtikçe arttığını belirterek, birlik ve beraberlik çağırısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke ise ülkenin geçmişte hiç olmadığı kadar büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. İktidarın bu kadar vahim bir tabloda halen pembe tablolar çizdiğini belirten Eke, “Bu yönde maalesef iktidar tarafından elle tutulur, çözüme yönelik bir adım atılamamaktadır. 9 yılı geride bıraktığımız süreç içerisinde dikkat ediniz, çalışanlar, emeğini ortaya koyup ekmeğini kazananlar git gide yoksulluk sınırının altına itilirken, sermaye sahipleri sürekli daha da büyümüştür. Yani yoksul daha da yoksullaşmış, zengin ise daha da zenginleşmiştir.” dedi.

İşsizlik oranı 2011 yılı içerisinde Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaştığının altını çizen Eke, “Yılsonuna doğru özellikle mevsimlik işçilerin oranıyla oynanarak gerçekteki işsiz sayısı ise gizlenmek istenmiştir. Bugün yoksulluk sınırını temsil eden aylık gelir oranı, günden güne artmaktadır. Özellikle asgari ücretin hala beklenen seviyede olmaması, bu geçim diliminde olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını artırmaktadır. Enflasyon oranının ise 2012 yılı içerisinde tekrar çift haneli rakamlara ulaşması beklenmektedir. Ekonomide topluma yansıtılan zengin tablonun aksine toplum genelinde ciddi sıkıntıların yaşandığına siz bizzat tanık olmaktasınız bizde şahitlik etmeyiz.” dedi.

Eke, AK Parti'nin terörle mücadele konusunda da başarısız olduğunu ifade etti ve şu şekilde konuştu: “Kimlik tartışmaları ile başlayan süreç Milliyetçi Hareket Partisi olarak defalarca kez uyarmamıza rağmen demokratik özerklik adı altında bölünmeye doğru ülkemizi sürüklemektedir. Terör eylemleri AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana git gide artmış, İmralı canisi Abdullah Öcalan ile müzakere koltuklarında “özel temsilci” sıfatları ile pazarlıklar yapılmıştır. Bundan güç alan bölücüler birçok hain saldırılar düzenlemiş ve yüzlerce askerimiz şehit edilmiştir. Sadece Kayseri olarak birkaç ay öncesinde peş peşe kaç şehidimizi ebediyete uğruladığımıza her biriniz şahit oldunuz. Yine 9 yıllık AKP iktidarı döneminde “analar ağlamasın” denilerek yola çıkılmış olmasına rağmen Türk anaları neredeyse hergün ağlatılmıştır. Türk Milleti'ni bir arada tutan en önemli faktör olan “millet bilinci” Türkiyelilik gibi küstahça bir kavramla büyük zarar görmüştür. Bugün eğer birileri bölünmeden ve özerklikten bahsediyorsa bunun altında yatan gerçeği yine bu tür söylemlerde aramak gerekir.”

Dersim Olaylarını da değerlendiren Eke, Başbakanın Dersim olaylarında özür dilemesinin büyük bir gaflet olduğunu söyledi. Eke, dış politika konusunda da AK Parti'nin Türkiye'yi küresel güçlerin kirli oyunlarına ortak ettiğini dile getirdi. Eke, Ortadoğu'daki son gelişmeleri de bu oyunun parçası olarak niteledi.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı