ÜLKÜCÜ ŞEHİT DURSUN ÖNKUZU ANILDI

ÜLKÜCÜ ŞEHİT DURSUN ÖNKUZU ANILDI

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken, 23 Kasım 1970 tarihinde hayatını kaybeden Ertuğrul Dursun Önkuzu, Kayseri Ülkü Ocakları’nda düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildikten sonra Erciyes Üniversitesi öğrencileri tarafından organize edilen programda, Ertuğrul Dursun Önkuzu’nun fotoğraflarından ve cenaze görüntülerinden oluşan bir slayt gösterimi yapıldı.
Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özhan Dursun Önkuzu’nun Ülkücü Şehitler kervanının yolbaşçılarından olduğunu ifade ederek, “Ülkücülük seçimlik değil nesillik bir hareket, gündelik bir heves değil, iki cihanlık bir dava. Yüce Yaratanın eşsiz nizamını ülkemize ve dünyaya hakim kılmak, yarınları Türk İslam ışığı ile aydınlatmak gayesi ile yürünen yol, gazilerle şehitlerle bu günlere ulaşmıştır. Davamızın yol başında şehitler bulunmaktadır, hareketimiz şehitlerin canları, kanları ve duaları üzerinde yükselmektedir. Bizlerin gerçek zafere ulaşıp ulaşmadığı yalnızca Allah’ın huzurunda Allah’ın takdiri ile ortaya çıkacaktır” dedi.
Şehidin yeğeni tarafından aileyi temsilen ve şehidin kız kardeşi Kadriye Önkuzu tarafından kaleme alınan “Ağabeyim Dursun Önkuzu” başlıklı yazıların okunması ile devam eden program, üniversite öğrencileri tarafından okunan şiirlerle son buldu.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor