ULU ÖNDER ATATÜRK

ULU ÖNDER ATATÜRK

ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin  kurucusu  Ulu Önder  Mustafa Kemal  Atatürk  ölümünün  79. yılında  tüm  yurtta, dış temsilciliklerde  ve Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti´nde  tertiplenen  etkinliklerle  anıldı?  İlimizdeki anma etkinlikleri Atatürk Anıtı´na çelenk  sunumu ile başladı.

Ölümünün  79. yılında  tüm  yurtta, dış temsilciliklerde  ve Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti´nde  tertiplenen  etkinliklerle  anılan devletimizin kurucusu  Ulu Önder  Mustafa Kemal  Atatürk için  ilimizde gerçekleştirilen  anma programı  Vali Süleyman Kamçı  önderliğinde  Cumhuriyet  Meydanı´na gelen ilimiz protokolünün  saat 9.05 geçe çalınan siren sesinin  ardından Ata´nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup  çelenk takdim etmeleri  ile start  verdi?

Protokol  mensupları  daha sonra  İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu´na geçerek  Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin  hazırladığı programı  takip  ettiler? Buradaki etkinliğe  Vali Süleyman Kamçı, 2´inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve çok sayıda kurum müdürü  ile ilçe belediye  başkanları  ile  öğretmenler  ve öğrenciler  iştirak  etti?

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Murat Özdeniz Atatürk´ün hayatını anlattığı konuşmasını yaptı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri şiirler okudu ve Atatürk´ün sevdiği türküleri seslendirdiler?

Buradaki  etkinliklerde en dikkat çekici  gösteri ise öğrencilerin  sergilediği  zeybek gösterisi  oldu? Gösterinin sonunda bayrak açan  liseli genç yürekler  Türkiye Cumhuriyeti´nin  yılmaz bekçileriyiz mesajı verirken;  tertip heyetine  takdim edilen plaketle  program  noktalandı?

 HABER:  C.ÜSTEN



10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı