ULU ÖNDER ATATÜRK

ULU ÖNDER ATATÜRK

ÖLÜMÜNÜN 80. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI?

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yılında tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde tertiplenen törenlerle anıldı? İlimizdeki anma etkinlikleri Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile start aldı?

Ölümünün 80. Yılında tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde tertiplenen etkinliklerle anılan devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için ilimizde gerçekleştirilen anma programı Vali Süleyman Kamçı önderliğinde Cumhuriyet Meydanı´na gelen ilimiz protokolünün 9.05 geçe çalınan siren sesinden ardından Ata´nın manevi huzurda saygı duruşunda bulunup çelenk takdim etmeleri ile start verdi? GÖRÜNTÜ -

Protokol mensupları daha sonra İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonuna geçerek Necdet Taş Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programı takip ettiler? Buradaki etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,2´inci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve çok sayıda kurum müdürü ile ilçe belediye başkanları ile öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti?

Necdet Taş Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırladığı programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve Atatürk´ün hayatını anlatan kısa bir film izletildi. Görme engelli öğrenci Beyzanur Özdemir´in okuduğu şiir herkesin tüylerini diken diken ederken, Ata´nın kaybının acısı 80 yıl sonra yüreklere işledi?

Necdet Taş Anadolu Lisesi öğrencileri daha sonra müzik öğretmenlerinin yönetiminde Atatürk´ün sevdiği şarkıları koro halinde seslendirirken, bir erkek öğrenci de zeybek oynayarak onlara eşlik etti?

Program sonunda Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri Atatürk Evine gelerek burada öğrencilerle beraber sohbet ederek fotoğraf çektirdiler. Vali Kamçı, Atatürk Evinde bulunan Atatürk Sergisini gezerek İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş´tan bilgiler aldı?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor