ULUBAŞ'TAN İKİ HAYIR BİRDEN

ULUBAŞ

ANAOKUL VE ORTAOKUL YAPILACAK

Hayırsever Osman Ulubaş’ın  Beşparmak Mahallesine yaptıracağı ortaokul ve anaokulunun temel atma programı Vali Şehmus Günaydın’ın katıldığı tören ile gerçekleştirildi.

Hayırsever Osman Ulubaş’ın  Beşparmak Mahallesine yaptıracağı ortaokul ve anaokulunun temel atmatörenine Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Ercan Teke,İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Büyükşehir Belediye eski Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, hayırsever Osman Ulubaş ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, hayırsever Osman Ulubaş’ın adının yaşayacağı yedinci ve sekizinci okulun temelini attıklarının altını çizerken şunları kaydetti.“Demokrasiye sahip çıkacak olan çocuklarımızı yetiştirecek olan bu ilim ve irfan yuvasının temel atma töreninde beraber olmaktan dolayı ben çok gururluyum ve mutluyum. Bugün yine ülkemizde herhalde bir ilk gerçekleşiyor. Adına bu kadar sayıda okul yapılan büyüğümüz Osman Ulubaş’ın adıyla yaşayacak olan yedinci ve sekizinci okulumuzun temelini atıyoruz. Osman Ulubaş Ortaokulu ancak bunun yanında Osman Ulubaş Anaokulu da bunun yanında yükselecek. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise konuşmasında Kayseri’nin birçok güzelliğinin yanında hayırseverliği ile anılan bir şehir olduğuna dikkat çektiği konuşmasında  “Şehrimizin birçok güzelliğinin yanında hayırseverliği ile anılan bir şehir. Bu işte de en önde giden isimlerden bir tanesi kıymetli büyüğümüz Osman Ulubaş amcamız. Allah hayrını kabul etsin, bereketini artırsın. Bugün burada kendi ismiyle yedinci ve sekizinci okulun temelini atıyoruz. Osman amca nasip ederse inşallah bir düzine okul yapacaktır. Özelikle sayın Valimizin tekli eğitime geçme istemesi noktasında destekleri yadsınamaz. Şehrimizi tekli eğitime geçme noktasında şehrimizin her köşesinde büyük bir gayret ve çabası var. Önümüzdeki günlerde yine hayırseverlerimizin katkısıyla Uğurevler mahallesinde bir okulumuzun daha temelini atacağız.  Ben kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında yaptıkları çalışmalar sayesinde 2023 yılında Kayseri’yi tekli eğitime geçme noktasında hazır hale getireceklerini ifade ederken şunları kaydetti. “Bugün gerçekten hepimiz için sevinçli bir gün. Kayseri eğitimi, ülkemiz eğitimi açısından önemli bir gün. Bir hayırsever düşünün ki ömrünü bu işlere adamış. Düşünün ki bir okul bitme aşamasına geldiğinde hemen yeni bir okulun yapımına başlamak için belediyelerimizle ve bizlerle temasa geçip bana hemen bir yer bulun, yeni bir okulun temelini atacağım diyen bir hayırsever. Allah razı olsun, Osman amcamızın yaptığını ülkemizde yapan çok az hayırsever var. Bu yaptığı hayırların örnek teşkil etmesini diliyorum. 2023 yılında Kayseri’yi tekli eğitime geçme noktasında hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Arsa konusunda belediyelerimiz çalışıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz çalışıyor. Arsa sorununu çözdükten sonra 2021-2022 yılında inşallah hedeflerimizin %80’nini gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen dua sonrası törene katılan protokol mensuplarının butonlara basması ile Osman Ulubaş Ortaokulu ve Anaokulu’nun temel atma çalışmaları başlarken, okulların 2021 Haziran ayında tamamlanacağı öğrenildi.               



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı