ULUSLARARASI ŞEKER ÖRGÜTÜ KONSEY TOPLANTISINA

ULUSLARARASI ŞEKER ÖRGÜTÜ KONSEY TOPLANTISINA

KAYSERİ ŞEKER TAM KADRO İŞTİRAK ETTİ?

Dünyada şeker konularına ilişkin uluslararası işbirliğini artırmak ve dünya şeker ekonomilerini güçlendirme yollarını ortaya koymak amacıyla kurulan 87 üyesi bulunan, Türkiyenin de aralarında bulunduğu Uluslararası Şeker Örgütünün 49. Konsey Toplantısı Şeker Kurumu´nun ev sahipliğinde İstanbul´da yapıldı.
Kayseri Şeker yöneticilerinin tam kadro katılarak şeker sektörüne ait yeni gelişmeler hakkında fikir alış verişleri yapılmasına katkı sağladığı konsey toplantısının, ülkemizin kendisini dünya şeker piyasasının merkezinde konumlandırmasında fırsatlar sunarak, uluslararası alanda ülkemiz şeker politikalarına yön vermesi, paydaşlarımıza ise ulusal ve uluslararası bir platformda kendilerini tanıtma imkânı sağlamaktadır.
Konsey toplantısının açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Türkiye´de şeker sanayisinin, Türkiye´nin sanayileşme sürecine önemli katkıda bulunduğunu ve sözleşmeli tarım disiplinini kazandırdığını hatırlatarak ? Bugün, 25´i özelleştirme kapsamında bulunan 33 şeker fabrikamız ve 10 nişasta bazlı şeker fabrikamız var. Şu anda, bu sanayisinin ürettiği çıktının ekonomik büyüklüğü yaklaşık 7,5 milyar lira olup 23 bin kişiye de istihdam sağlamaktadır? değerlendirmesinde bulundu?
Çelik sözlerinin devamında bütün piyasalar gibi şeker piyasasının da çok hızlı değiştiğinin farkında olduklarının altını çizerek "Şeker piyasasında yaşanan gelişmelere ayak uydurmak ve sektörde ortaya çıkan aksaklıkları gidermek amacıyla şeker piyasasını yeniden yapılandıracağız. Devletin şeker üretmesi artık rasyonel olmaktan çıktı. Devletin şeker üretiminden ziyade sektörü regüle eden konumda olması gerektiği inancını da sürdürmekteyiz." İfadesini kullandı?.
Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin´de Avrupa Birliği´nin şeker piyasasında uygulamakta olduğu kota sistemini 2017 yılından sonra kaldırma kararı aldığını hatırlatıp ? Kotaların kaldırılmasının ardından şeker üretiminin artacak olması beklentisiyle hali hazırda net ithalatçı olan Avrupa Birliğinde ithalatın azalıp ihracatın artacağı öngörülmektedir. Bunun sonucunda dünya piyasasında olan şeker talebi azalacak aksine şeker arzı artacaktır." Diye konuştu?
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise toplantıda yaptığı değerlendirmede ? Dünya genelindeki bilimsel değerlendirmeler sonucunda şekerin dünyadaki geleceği ve gidişatı ile insanların şeker tüketme alışkanları, insan bünyesinde etkileri üzerinde değerlendirmeler yapılıyor. Bu bilimsel toplantıların sonucunda inşallah şekerle ilgili politikalar daha sağlıklı bir şekilde düzenlenip belirlenecektir ? şeklinde konuştu?
Uluslararası Şeker Örgütü 49. Konsey Toplantısına Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları ve şeker sektöründeki gelişmeleri yakinen takip eden bazı yöneticiler de katılarak ikili görüşmelerde bulundular. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"