ULUSLARARASI STANDARTLARDIN OLUŞUMUNDA ÇOĞUNLUKLA KURALLARI KOYAN DEĞİL KURALLARA UYAN ÜLKE KONUMUNDAYIZ

ULUSLARARASI STANDARTLARDIN OLUŞUMUNDA ÇOĞUNLUKLA KURALLARI KOYAN DEĞİL KURALLARA UYAN ÜLKE KONUMUNDAYIZ

Türk Standartları Enstitüsü Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulunda öğrencilere Türk Standartlar Haftası olması nedeniyle konferans verdi.

Fatma - Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu'nda yapılan konferansa, Türk Standartları Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, Fatma - Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Karaca ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Fatma - Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Karaca, “Ülkemizde evrensel standartları yerleştirmeye çaba gösteren milli kuruluşumuz TSE'ye özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 3 yıl önce TSE belgelendirme kuruluşuyla okulumuz adına eğitimde, fiziki yapı ve sosyal etkinlik sözleşmesi imzalayarak TSE belgemizi aldık. Bu 3 alanda okulumuzda kaliteyi yakalayarak büyük başarılara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Küreselleşmenin bir sonucu da rekabet ortamının artması nedeniyle kendi kurumumuzu dünya standartlarına ulaştırmanın gayreti içinde olacağız’’ diye konuştu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Standartları Enstitüsü Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır ise, “İnsanlık, tarih boyunca, hep daha iyisini, daha ekonomik elde etme ve üretme gayreti içerisinde olmuştur. Ürünleri, standart hale getirme gayreti ihtiyaçlardan doğmuştur. Standartların aynı zamanda yasal dokümanlar haline getirilme çabası ve çağdaş standardizasyon hareketi Endüstri Devriminden sonra olmuştur. Atalarımızın eli ile çamurdan sıvayarak yaptığı duvar, zamanla tahta kalıplara dökülerek oluşturulan kerpiçten duvarlara dökülmüştür. Aynı kalıplardan her seferinde aynı kerpiç tuğlalar elde edilmiştir. Bu standartlaştırma ile daha fazla üretim ve daha az maliyet yakalanmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile bu günkü seviyede tuğla standart hale getirilerek, yasal bir doküman haline dönüştürülmüştür. Standartlarla ilgili uluslar arası uygulamalar, son yüzyılın içerisinde gerçekleştirilmiştir şeklinde konuştu.
Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) ülkede tek yasal temsilci olduğunu belirten Bahadır, “Aynı ürünün farklı ülkelerde, farklı boyut ve özelliklerde üretilmesi, ürünün dünya pazarında serbestçe dolaşmasına mani olmuştur. Bu ve benzer sıkıntıların aşılması için ekonomik işbirliği içerisinde olan ülkeler ortak Standart hazırlama gayreti içerisine girmişlerdir. ICE, ISO, CEN, CENELEC ve ITU gibi kuruluşlar bunlardan bazılarıdır. TSE bu standartlar kuruluşlara üye olup, ülkemizdeki tek yasal temsilcisidir. Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak gibi resmi bir görevi olan TSE tarafından yayınlanmış ve yürürlükte bulunan yaklaşık 34 bin standardı mevcuttur. Ne yazık ki, uluslararası standartların oluşumunda çoğunlukla kuralları koyan değil, kurallara uyan ülke konumundayız. Bu nedenle TSE kural koyan ülke olma yolunda büyük çaba göstermektedir. Standartların hazırlanmasında ‘’Ayna Komiteler’’ oluşturulmuş olup, ulusal mutabakat için özel sektör, kamu, üniversite, sivil toplum örgütleri, tüketiciler gibi kuruluşlardan bu konuda daha aktif katılım beklenmektedir” ifadelerini kullandı.


7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye