UMKE KURULU KARAR ALDI

UMKE KURULU KARAR ALDI

?S´ PLAKA OKUL SERVİSLERİ PERSONEL TAŞIYAMAYACAK?

?S´ PLAKA OKUL SERVİSLERİ PERSONEL TAŞIYAMAYACAK?
Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu kararı ile; S Plakalı okul servis araçlarının 30 Eylül 2016 tarihinden sonra personel servis taşımacılığı yapmaları yasaklandı. Yine aynı karar kapsamında Alış Veriş Merkezleri için verilen Şartlı Plakaların, 30 Nisan 2016 tarihine kadar araçlardan çekilmesine ve Büyükşehir Belediyesince verilecek Servis Aracı Özel İzin Belgesi ile çalışmalarının kararlaştırıldığı duyurulurken kararın yankılarını Kayseri Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay kararı haber ekibimize değerlendirdi?
Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu kararı ile; S Plakalı okul servis araçlarının 30 Eylül 2016 tarihinden sonra personel servis taşımacılığı yapmaları yasaklandı. Umke´nin kararının yankılarını haber ekibimize değerlendiren Kayseri Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay yaptığı değerlendirmede kararın destekçisi olduklarını ve servisçi esnafı ile ortak alınmış bir karar olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? ?Bilindiği üzere kayseri de 2 bin 200 personel aracı var. Yaklaşık 800 de öğrenci servis aracımız var. Öğrenci servis araçlarımız kısa adı UMKE OLAN büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin almış olduğu karar gereği Eylül ayının 30 itibarı ile personel taşımacılığı yapılmayacak. Doğru bir karar olduğuna katılıyorum. Büyükşehir belediyesiyle ortak aldığımız bir karardır tabi ama şunun altını çizmek istiyorum özellikle, öğrenci servisindeki firma yetkililerine ve tüm meslektaşlarıma bu konuda bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemizin almış olduğu karardan öte bizim kendi içimizde almış olduğumuz kararlar vardı zaten. Bu konuyu paylaşarak arkadaşlarımızla istişare ederek bu konuyu gündeme getirdik. Çünkü diğer tarafta 2 bin 200 meslektaşımız var ayağa kalkması gereken. Zor durumda olduklarına inanıyorum tabi bir de herkesin işini yapması gerektiği kanaatindeyiz. Bugüne kadar öğrenci servislerimiz düzenli olarak hizmet vermiş oldu. Onların belli bir alanları var ama personel araçlarında git gide daralan bir iş alanı söz konusu oldu. Tabi bunu da ayağa kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi ile istişare içinde olduğumuz konular vardır. Özellikle şehirde faaliyet gösteren 800 otobüsle hizmet veriyoruz. Ama bu 800 aracın kanun gereği 18 yaş altında olması gerekirken bu araçlar yaşını doldurmuş araçlar tabi esnafımız zor durumda olduğu için araçlarını değiştirememektedir. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine bir teklifte bulunduk. Biz büyük araçların kaldırılması, yasaklanması yerine 29´luk diye tabir ettiğimiz yarım şeklinde araçlarla hizmet verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Şuanda çalışan bu 800 otobüsümüz sıhhatli araçlar değillerdir. Ben bu konuda rahat değilim ama esnafımın da değişim noktasında değiştirecek gücü yok. Çünkü emeğinin karşılığını alamadığını düşünüyorum. Biz bu dünyada gerek öğrencide, gerek personelde hizmet verdiğimiz karşılığı dünya aleminde bedeli ödenemeyecek insan taşıyoruz. Bunu kıymetini bilmemiz gerekir ki her anne- babamın ya da, evine helal rızık götürme derdinde olan işçi kardeşlerimizi taşıyoruz. Bu kanunun çıkmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de tabiî ki bu noktada esnafımızın iş alırken hizmet satın alınan sektörle biraz daha farlı tutması gerekir. Yani birbirine inat ederek sürekli fiyat kırması su esnafın çöküşü haline gelmiştir. Hizmet satın alan kesiminde olsunda nasıl olursa olsun anlayış içinde olmaması gerekir. Bunun dışında plakasız hizmet veren kesim var. Bunlar için çok ciddi önlemler alınması gerekir. ?
Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ay sözlerinin sonunda Umke´nin almış olduğu karar kapsamında yer alan AVM lere hizmet veren servis araçları ile ilgili düzenleme konusunda açıklık getirerek kararın kendi talepleri üzerine alındığını belirtip bu konuda acil olarak önlem alınması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu ?Bir de tabiî ki aynı kararlar içinde alınmış olan AVM´ lerin verilmiş olan yaklaşık şehrimizde 100 civarında rehinli plaka diye tabir ettiğimiz plakalara sahip olan servis araçlarımız var. Bu iş yerleri büyükşehir belediyesine müracaat etmişler biz kendi personelimizi taşıyacağız. Kanun gereği ücretsiz olarak kendine ait servis araçlarıyla büyükşehir belediyesinden almış oldukları uygunlukla taşıyabilir. Ama organizeyi gezip gördüğüm zaman bir çok AVM´ nin marketlerin aracını organizede gezerken gördük. Şehre rehinli olmasına rağmen halk otobüsü gibi çalışıyorlar. Acil önlem alınması gerekiyordu bunlarla birlikte gerekli kanıtlarla büyükşehir belediyesine müracaat ettik sağ olsun yine belediye başkanımızın onayıyla bu verilmiş plakalara iptal kararı çıktı?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor