UMRE KAYITLARI BAŞLADI

UMRE KAYITLARI BAŞLADI

ÖĞRENCİLER İÇİN BEDEL SADECE 980 DOLAR?

  Umre Kayıtları başladı? Bu yıl ki umre ziyaretleri ve beraberinde gelen bürokratik işlemler konusunda haber ekibimiz aracılığı ile kamuoyunu bilgilendiren İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?Umre ömre bedel ibadettir? diyerek, umrenin ehemmiyetini vurgulayıp, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın öğrencilere yaptığı umre sürprizini açıkladı. Güven sömestrde öğrenciler için 980 dolara umre turu düzenlendiğini duyurup, Umreye gidecek vatandaşlar için, Kâbe etrafındaki inşaatı devam eden yapılarla ilgili uyarılarda bulundu?
Her Müslüman´ın gidip görmek ve ibadet etmek istediği yerdir, Kutsal Topraklar? Her yıl düzenlen Umre ve Hac programlarıyla milyonlarca Müslüman, Kutsal Toprakları ziyaret etmekte ve İslam´ın şartını yerine getirerek Hacı olmakatadır. Hac farizasının yanı sıra kutsal toprakları görme fırsatı yakalanan bir diğer ziyaretlerde Umre Ziyaretleridir...
İşte hac farizası ile kutsal topraklara gitme fırsatı yakalayamayan Müslümanların Umre ziyareti ile dileklerine kavuşmaları için kayıtlar başladı. Umreye gitmek isteyen vatandaşlar Kasım ayının ikinci haftasından itibaren kayıtlarını yaptırabiliyorlar. İl Müftüsü Şahin Güven haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede yeni Umre sezonu için şunları kaydetti ?Her Müslüman´ın gidip ibadet etmek istediği yerdir, Kutsal Topraklar? Her yıl düzenlen Umre ve Hac programlarıyla milyonlarca Müslüman, Kutsal Toprakları ziyaret etmekte ve İslam´ın şartını yerine getirmektedir. Umre kayıtlarının Kasım ayının ikinci haftası birlikte başlamasıyla haber ekibimize değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Şahin Güven, kutsal topraklara ilk uçuşun Aralık ayında olacağını duyurdu. Şahin Güven, öncelikle Umre ibadetinin öneminden bahsederek şöyle konuştu; ?Bildiğiniz gibi Umre, Hac topraklarını ziyaret anlamına gelir. Umre ömre bedel ibadettir. Ayrıca Umre, tamir etmek anlamına gelir. Hayatımızı yeniden tamir etmenin, ömrümüzü yeniden bereketlendirmenin, varsa bir takım sıkıntılarımızdan kurtulmanın vesilesidir.?
İl Müftüsü Güven yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı´nın Öğrenci ve Eğitimcilere yönelik sürpriz uygulamasını da haber ekibimiz aracılığı ile paylaşarak kamuoyunu müjdeledi? Müjdeli habere göre bu yıl öğrenciye Umre turu sadece 980 dolar olacak. ?Çok farklı kategorilerde bizim umre turlarımız mevcut. Özellikle sömestr tatilinde bizim öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin de bu umre turlarından istifade edebilmeleri için onlara özel turlar düzenliyoruz. Umre fiyatları kaç günlük olduğuna ve oradaki mekânların çeşitliliğine göre değişebilmektedir. Bir haftalık programlardan başlayıp, 20 günlük hatta Ramazan ayı içerisinde bulunan 30-35 günlük Umrelerimiz var. Orada kalınan otellerin kalitesine göre de fiyatlar değişebilmektedir. Ancak şunu da aktarmakta bir fayda var, bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en uygun fiyatları sömestrde öğrencilerimiz için ayarladık. 11 günlük Umre tarifelerimiz 980$´dan başlıyor, çeşitliliğine göre değişmektedir.?
Şahin Güven, Müracaat eden herkesin umreye gidebildiğini, umre turlarında kura olmadığını hatırlatarak, Umreye gitmek isteyen vatandaşlara her türlü yardım ve eğitimi verildiğini belirterek ?Müracaat eden herkes Umreye gidebilir. Herhangi bir kısıtlama ve kura bulunmuyor? ifadesini kullanıp, geçen yıl 135 bin civarında gerçekleşen Umre kaydı aldıklarının bu yıl 150 binin üzerinde olacağını umduklarını vurguladı.
İl müftüsü Güven ?Umre Kayıtları´ hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere şu adresleri gösterdi ? Birkaç yıl önce başlamış olan Kâbe´yi genişletme çalışmaları, hala devam etmektedir. Bize verilen bilgilere göre de 2017 sonuna kadar devam edeceğini biliyoruz. Ancak Umrecilerimiz için, rahat Umre yapabilmeleri için imkânlar hazırlanmaktadır. Sadece kardeşlerimizin inşaat bölgelerinden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Onun haricinde zaten bizim din görevlilerimiz ve kafile başkanlarımız gerekli hassasiyeti göstermektedirler.?
11 Eylül´de Kâbe´deki inşaatta çalışan bir vincin devrilmesi sonucu 107 kişi yaşamını yitirmiş ve 238 kişi de yaralanmıştı. İl Müftüsü Umreye gidecek kişileri uyarmayı ihmal etmeyerek şu tavsiyelerde bulundu ?Kabe içerisinde ki İnşaat olan alanlardan uzak durun?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor