UMRE HEDİYELİ MEAL BİLGİ YARIŞMASI

UMRE HEDİYELİ MEAL BİLGİ YARIŞMASI

Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından desteklenen, “Umre Ödüllü Meal Bilgi Yarışması”nda sonuçlar belli oldu. Kayseri’den Vahap Akpınar, umre ödülü kazanırken toplamda 12 bin 500 TL’lik ödül sahiplerine verildi.

Kur’an-ı Kerim Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAB) ile İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Derneği tarafından “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2” kapsamında düzenlenen ve Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından desteklenen yarışmasının sonuçları açıklandı. Kayseri’de kent merkezi ile ilçelerden yaklaşık 3 bin 500 kişinin ter döktüğü yarışmada Vahap Akpınar, umre ödülü kazandı. 14 yaş ve altı grubunun yarıştığı A kategorisinde, Ebrar Kara birinci, Şeyma Kodak ikinci, Fatma Geçim üçüncü, Esmanur Parlak dördüncü ve Hatice Zennure Bağcı beşinci, 14-19 yaş arasındakilerin katıldığı B kategorisinde Fatma Zehra Şahin birinci, Ebru Güngör ikinci, Elif nur Somuncu üçüncü, Fatma Ayrancı dördüncü ve Şeyma Nur Başaran beşinci, 19 yaş ve üzerindekilerin katıldığı C kategorisinde ise, Vahap Akpınar birinci İrfan Toker ikinci, Münevver Ciğer üçüncü, Mehmet Turgut dördüncü ve Ruziye Eker beşinci oldu. İlk 5’e girenlere bisiklet, tablet ve bin TL olmak üzere toplamda 12 bin 500 TL’lik ödül, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Programda, Diyanet İşleri Başkanı eski yardımcısı Mehmet Altunkaya, Kur’an-ı Kerim’in önemi ile ilgili katılımcılara bilgi aktardı. Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu da faaliyetleri anlattı.
Yarışmada, Din kültürü öğretmenleri, Kur’an Kursu öğretmenleri, imam, hatipi müezzin ile ilahiyat fakültesi mezunlarının katıldığı 4’ncü kategoride (D kategorisi) ödül bulunmuyor. Son kategoridekiler ise (E kategorisi) on-line sınav oldu. Bu kategoridekilerin sonuçları ve ödülleri ise, İstanbul Zinde Gençlik tarafından verilecek.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor