UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

UMRE ÖDÜLLÜ MEAL YARIŞMASI 29 NİSAN'DADiyanet-Sen Kayseri Şubesinin organize ettiği ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının desteklediği 6'ıncı Kur'an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması” 29 Nisan'da yapılacak.

Diyanet-Sen binasında basına açıklama yapan Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, diğer illerden yoğun katılım bekledikleri yarışma ile Kur'an-ı Kerim'in manasının anlaşılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kaşıkçıoğlu Bu yıl yarışmanın sorularının değerlendirmesinde yine din eğitimi veren okulların mezunları ayrı, diğer okulların mezunları ayrı ayrı değerlendirmeye ve derecelendirmeye tabi tutulacaktır. 29 Nisan Pazar günü saat 09.00'da, gerçekleşecek olan yarışmanın yapılacağı okulun ileri bir tarihte belirleneceği, müracaatları ise bu günden itibaren başlamıştır. Sınav sorularının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an Meali dikkate alınarak hazırlandığı yarışmaya katılabilmek için 15 yaş ve üzeri herkesin, hiçbir öğrenim durumu ve cinsiyet sınırlaması söz konusu değildir. 4 yanlışın 1 doğru cevabı iptal ettiği sınavda boşluk doldurma ve seçenekler arasında tercih yönteminin geçerliği olduğu test sistemi uygulanıyor. Bilenler için cevapları son derece kolay olan soruları doğru cevaplayabilmek için Kur'an-ı Kerim Mealini okumuş ve anlamış olmak gerekiyor. Yarışmanın sonunda ise yarışmaya katılan herkese Kur'an-ı Kerim Meali hediye edilecektir.” dedi.

Yarışmaya katılmak isteyenler; Diyanet-Sen, Miraç Kültür Merkezi, Arz Yayıncılık, Anlam Basın Yayın, Kimder, Ribat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hilal-Der, İlim Hikmet Vakfı, Anadolu Gençlik Merkezi, Okyanus Kitap Evi, Radyolar Birliği, Mazlum-Der ve Eğitim-Bir-Sen'e başvuru yapabilecekler.



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”