UND GENEL BAŞKANI ERGUN BİLEN:

UND GENEL BAŞKANI ERGUN BİLEN:

?PARAMIZI YABANCI ARAÇLARA KAPTIRIYORUZ?

   Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı Ergun Bilen ihracatçılarımızın ürünlerinin nakliyesinde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak ?Her geçen gün paramızı yabancı araçlara kaptırıyoruz. İhraç ürünlerimizi taşıyamıyoruz? değerlendirmesinde bulunarak uluslar arası nakliyecilik sektöründe yaşanan sıkıntıları kamuoyu ile paylaşıp ?İhracatçısı, Bürokratı, Taşımacısıyla elbirliği içinde bu Milli Meseleye sahip çıkmamız lazım??ifadesini kullandı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı Ergun Bilen yaptığı açıklamada uluslar arası taşımacılıkta yaşanan sorunları gözler önüne sererek , sıkıntıları kamuoyu ile paylaştı? Bilen değerlendirmesinde şunları kaydetti? ?Türkiye İhracatla büyüyen bir ülke olması sebebiyle çevre ülkelerde bize sürekli olarak problem çıkarıyorlar. Suriye Krizi sebebiyle Ortadoğu´ya gidemeyen 40 bin sefer taşıma Mısır üzerinden yapılmaya çalışıldı. Yılda 8 bine düşen taşıma sayısı, bu sefer General Sisi´nin Türkiye´ye ceza verme niyeti ile Mısır´dan geçemezsiniz demesi üzerine Süveyş kanalından yapılmaya çalışılıyor. Türki Cumhuriyetlere yapılan taşımaların yüzde 90´ı İran üzerinden yapılıyor. 2014 yılını krizlerle bitirip 2015´e krizle girdik İran taşıma krizi halen çözülmüş değil. Nerdeyse bedava yakıt kullanan İran taşımacıları yüklerimizi götürüyor artan yakıtları da kaçak olarak Türkiye´de satıyor. En son Rusya üzerinden geçerek Kazakistan ve Moğolistan´a gidecek araçlara transit geçiş izni vermedi ve araçlar sırtındaki yükü müşteriye geri vermek zorunda kaldı. Orta Asya bir başka ulaşım yolu olan Gürcistan - Azerbaycan yolunda da Hazar Denizi´nden geçiş sorunları var. Uluslararası Nakliyeciler Derneği bu konuda elinden geleni yapsa da tam bir çözüm bulunmuş değil. Saydığımız bu güzergaha çalışan taşımacıların nerdeyse yüzde 100´ü Anadolu´daki Şirketler yaşanan bütün bu problemler en çok Anadolu´daki nakliyecileri etkiliyor. Bizim gibi Avrupa´ya da taşıma yapan şirketler bu sıkıntıyı kısmen çözmüş olsalar da Böyle giderse Küçük ölçekli birçok şirket sorun yaşayacak.?
Bilen sözlerinin devamında ihracat yapmaya çalışan ülkemizin ihraç ürünlerini malı Türk araçlarıyla gönderemediğinin altını çizerek ? Yabancı ülke araçları Türkiye´ye boş olarak gelip ihracat yüklerimizi taşıyor. Mal ihraç edebilmek için hizmet ithal etmek zorunda kalıyoruz.Türkiye 2014 yılında 50 milyar dolar hizmet ihracatı, yaptı bunun 23 milyar doları Turizm´den 14 milyar doları Taşımacılıktan geliyor. Bizim bu rakamı yükseltmemiz için kendi ihraç ürünlerimizi taşımamız gerekiyor. Özbekistan´a 50 bin dolarlık mal ihraç edecek ihrcatçı 9-10 bin dolarlık taşıma parasını İran arabasına veriyor. 50 bin dolarlık ihrcatın karı olan 10 bin dolar ise o para da yabancı arabaya gidiyor. 2014 yılında 150 bin yabancı araç ülkemize boş girip yük aldı gitti. Yazıktır, Günahtır.?diye konuştu?
UND Başkanı Bilen sözlerinin sonunda? Yaklaşık 400 bin kişinin istihdam edildiği sektör işsiz beklerken yabancının yük alması kabul edilemez. Burada bir haksız rekabet var. Bizler, yabancı araçlar taşımasın demiyoruz. Haksız rekabet şartları ortadan kaldırılsın biz onlarla rekabet edebiliriz.İhracatçısı, Bürokratı, Taşımacısıyla elbirliği içinde bu Milli Meseleye sahip çıkmamız lazım??ifadesini kullandı?



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık