ÜNİVERSİTE SANAYİ ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ VAKFI

ÜNİVERSİTE SANAYİ ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ VAKFI

GENEL KURULU YAPILDI ...

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) olağan Genel Kurulu 17 Nisan 2017 tarihinde, Genel Kurul Üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda başkanlık divanı oluşturulduktan sonra 2016 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu. Yönetim ve denetim kurulunun ibrasının ardından yeni genel kurul üyelerinin seçimine geçildi. Daha sonra yönetim ve denetçiler kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı. 2017 yılı tahmini bütçesinin müzakeresi yapılarak bütçe onaylandı. Genel Kurul neticesinde Vakfın yönetim kurulu oluştu. Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, yapacakları ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapacaklardır.

Genel kurul sonrası kısa bir açıklama yapan Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Vakfın zamanında iyi niyetlerle kurulduğunu ancak günümüzde benzer kurumların artması ile etkinliğinin azaldığını belirterek, şu anda üniversite sanayi işbirliğinin daha çok teknoparklar ve benzeri kuruluşlar üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

Vakfın, amaçları doğrultusunda sanayicilerin ve üniversitelerin katılımları ile önemli fuarlara ziyaretler yaptıklarını, üniversite mensuplarının fabrikalara götürülerek sanayici ile bilim adamlarını bir araya getirdiklerini, birbirlerini tanımalarının ve işbirliği fırsatlarının yakalanması şeklinde yapılan etkinliklerle faaliyetlerini sürdürdüğünü ve işbirliğinin daha da gelişmesi için her türlü yeni fikirlere açık olduklarını, tasarım yarışmalarıyla ilgili bir takım projelerinin olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, ?Gündemde olan Endüstri 4.0 ile ilgili yine ÜSAİV koordinasyonunda, Türkiye´nin önde gelen kişi ve kurumlarından kişileri çağırarak seminerler düzenledik. Katılım oldukça yoğundu. Özellikle Üniversitelerimize bunları duyuruyoruz. Hocalarımızın bu toplantılara katılıyor olması, katılan sanayicilerimizle de yakın bir ilişki doğuruyor. Bu konuda da ciddi bir şekilde memnuniyetimiz var. KAYSO olarak bu Vakfı daha faal bir hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Desteklerinden dolayı genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum? dedi.

Söz alan Abdullah Gül Üniversitesi adına Genel Kurula katılan Prof. Dr. İrfan Alan Vakfın öncülüğünde Lisansüstü Eğitim Seferberliği başlatılabileceğini ve bu kapsamda firmaların kendi bünyelerinde çalışan lisans mezunlarını bu programa yönlendirmek suretiyle üniversite sanayi işbirliğinin güzel bir örneğinin oluşturulabileceğini belirtti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise şunları ekledi, ?Lisansüstü eğitimi sadece akademik kariyer düşünen insanlar yapardan çıkmamız gerekiyor. Bunun için belki, sanayicilerimize bu anlamda büyük görev düşüyor. Vakfımız buna öncülük yapmalıdır. Yoksa sadece lisans mezunları ile bir yere varmamız mümkün değil. Büyük projeler, daha fazla eğitim almış insanlar tarafından mutlaka hayata geçirilecektir. Erciyes Üniversitesi olarak bu konuda her türlü desteği verebiliriz ?

Yeni Oluşan ÜSAİV Yönetim Kurulu Üyeleri:
1 Mehmet Büyüksimitci
2 Prof. Dr. Muhammet Güven
3 Abidin Özkaya
4 Murat Başyazıcıoğlu
5 Prof. Dr. M. Kemal Apalak
6 Doç. Dr. Recep Güneş
7 Prof. Dr. Kerim Güney
8 Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu
9 Halit Özkaya


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları