ÜNİVERSİTE ADAYLARI MÜJDE

ÜNİVERSİTE  ADAYLARI MÜJDE

ÜNİVERSİTE KONTEJANLARI %20 ARTIRILDI Üniversite kontenjanları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artışla 937 bin 676 olarak belirlendi. Uzmanlara göre bu yıl sınava giren her 2 öğrenciden biri üniversiteli olacak.

ÖSYM'den edinilen  bilgiye göre, 2012-2013 eğitim yılı için üniversite kontenjanları belirlendi. Buna göre, üniversitelerde 2011 yılında 776 bin 714 olan toplam kontenjan, bu yıl yaklaşık yüzde 20 artışla 937 bin 676 oldu. Geçen yıl 671 bin 64 olan devlet üniversitelerinin kontenjanlarında yüzde 22 artış olurken, kontenjanı 84 bin 49 olan vakıf üniversitelerindeki artış oranı ise yüzde 13 oldu. 19 bin 252 kontenjanı olan KKTC 'deki üniversitelerde yüzde 3,2 ve 2 bin 349 olan yurt dışındaki diğer üniversitelerde ise yüzde 18,3 azalma meydana geldi. Ön lisans programlarında yüzde 17, lisans programlarında yüzde 24 ve özel yetenekle öğrenci alan programlarda ise yüzde 1,5 artış gerçekleştirildi.

 

Edinilen bilgide ayrıca  adayların yayımlanması için yoğun talepte bulundukları "2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" nun ise kontenjan tabloları, program koşulları ve diğer tabloları adaylara ön bilgi vermek amacıyla ÖSYM 'nin internet sitesinde yayımlandığı  öğrenilirken  adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM 'nin internet adresinden tamamı yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM 'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği önemle hatırlatıldı.

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti