ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA YURT

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA YURT

Son yıllarda sayıları hızla artan özel yurtlarda, üniversite öğrencilerine sınırsız internetten, açık büfe kahvaltıya, sinema salonundan, günübirlik gezilere kadar her türlü imkan sunuluyor. Yurtlarda 1-6 kişilik odaların 10 aylık fiyatları kişi başı 3 il

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Kayseri'de yeni üniversitelerin kurulmasıyla artan öğrenci sayısına paralel olarak özel yurtların sayısı da her geçen gün artıyor.
Yoğun olarak Talas ilçesinde faaliyet gösteren özel öğrenci yurtları, sundukları imkanlar ve promosyonlarla ön plana çıkıyor.
Öğrencilere sınırsız internetten, açık büfe kahvaltıya, sinema salonundan, günübirlik gezilere kadar her türlü imkanın sunulduğu 1-6 kişilik odaların 10 aylık fiyatları kişi başı 3 ile 11 bin lira arasında değişiyor.
Özel İstiklal Erkek Öğrenci Yurdu sahibi Yasin Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde bulunan yurtlarında öğrencilere içerisinde banyo ve tuvaleti de bulunan 3-6 kişilik odalarda 24 saat sıcak su imkanı sunduklarını söyledi.
Bütün odalarda LCD televizyon, internet ve Lig Tv yayını bulunduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
''Ayrıca, çamaşır ve ütü odalarımız, etüt ve sinema salonumuz, kafeteryamız var. Her sabah açık büfe kahvaltı vereceğiz. Bazı öğrenciler ücretleri fazla buluyor ama biz beş yıldızlı otel konforunda hizmet veriyoruz. Yurt ücretimiz aylık 350 ile 500 lira arasında değişiyor. Ayrıca özel yurtların ücretleri sunulan imkanlarla doğru orantılı olarak farklılıklar gösteriyor. Ücretlerin belirlenmesinde yurtların üniversite yerleşkelerine uzaklığı, odaların özellikleri ve odada kalan kişi sayısı etkili oluyor.''
Erciyes Üniversitesi öğrencisi İbrahim Ünal ise özel yurt ücretlerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, ''Yurtlarda her türlü konfor var ama 10 aylık ücretleri 3 bin ile 11 bin lira arasında değişiyor. Bu fiyatları her öğrenci karşılayamaz. Bu nedenle birçok öğrenci ortak ev kiralamayı düşünüyor'' dedi.
Bu arada üniversite yerleşkelerine yakın olması nedeniyle öğrenciler Talas ilçesinde kiraladıkları evlerde 3-4 kişi barınıyor. 300-400 lira arasında değişen kira ücretleri de evde kalacak öğrenci sayısına göre artıyor.


Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı