ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ  PLATFORMU

Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde, 7. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu Kongresi (ÜSİMP) düzenlenen program ile başladı. Düzenlenen programda konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, hayırseverlerin

Sabancı Kültür Sitesi konferans salonunda düzenlenen programa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ÜSİMP 2014 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr Mustafa Alçı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ve çok sayıda davetli katıldı. Programda açılış konuşması yapan ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, “Türkiye’de şöyle bir olay var; birçok şeyi bizimle başladı diye düşünüyoruz. Toplumda çabuk unutma alışkanlığı mıdır? Yoksa geriye dönüp bakmayı sevmediğimizden midir? Bilemiyorum ama bugün Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliği deyince ÜSİMP ile başlamadım ama TÜBİTAK’ın şuanda yürürlükte olan teknoloji transfer ofisleri programı ile de başlamadım. Bir defa 2007 yılında biz bu platformu kurma kararı aldığımızda TÜBİTAK bu platformun kurucusu olan 6 merkezi kapattı. Çünkü TÜBİTAK’ın ortak araştırma merkezleri programı vardı. Bu dünyadaki halen güncelliğini koruyan modern bir yansımasıydı. O modern sayesinde bu merkezler hayata geçmişti. Daha sonra TÜBİTAK hukuki sorunlar nedeniyle TÜBİTAK bu programını 2006 sonu itibariyle kapattı. Dolayısıyla üniversite sanayi işbirliğinin kişisel çabalarla yürütüldüğü bir bölgede biz ilk defa 1997-2006 yılları arasında kurumsal bir yapı içerisinde bunu götürebilmiştik” diye konuştu.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ise, “İyi niyetler ile atılan temeller büyüdü ve koskoca bir üniversite oldu. Birçoğunuzun belki dikkatini çekmiyor ama herhalde Rektörlük binasının haricindeki bütün binalar bir hayırseverimiz tarafından yapılmıştır. Hiç kimsenin de bir beklentisi yok. Sadece bu ülkesine ve şehrine katkı sağlamak istiyor. Akşam televizyonda gördüm ve üzüldüm buradan sitemimi de ileteyim. Bu yetişen gençler memleketine hizmet etsin diye hayır sahipleri bu hayırları yaptılar. Hocasına yumruk atsın diye herhalde yapmadılar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
‘Ben 11 yıldır Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyorum’ diyen Hasyüncü, “Nasıl ki iyi niyetle gelişen üniversite bu duruma gelmiş ise aynı şekilde Organize Sanayi Bölgesi de o iyi niyetle çıkan insanlarla dolaşmışlar gelip yatırım yapsınlar diye. Bugün onların iyi niyetle çıkmış olduğu Organize Sanayi Bölgesi 25 milyon metrekare alana ulaştı. Türkiye’nin hemen hemen en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi oldu. 60 bin çalışanı ve 850 firması bulunuyor” dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, “Evet sanayi devrimi yapamadık, bilimde geri kaldık. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Bu açığı evet para kazarsınız, birçok İslam ülkesi petrolden para kazanıyor. Doğal kaynakları vardır ama bunlar sürekli olan şeyler değildir. Bunlar günün birinde bitecektir. O açıdan birçok gelişmiş ülkeye baktığınız zaman doğal kaynağı yoktur hep satın alıyordur ama ileri teknoloji satarak bu açığı kapatıyorlar. O bakımdan bilim ve akıla önem vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

 



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı