ÜNLÜ: "RAMAZAN AYI DOLAYISIYLA PASTIRMA VE SUCUĞA ZAM YAPMADIK"

ÜNLÜ:

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, geçtiğimiz günlerde Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu`nun Ramazan ayında kırmızı et ve ürünlerinde fahiş fiyatlar uygulandığını söylemesi ile ilgili olarak, "Biz Ramazan ayı dolayısıyla pastırma ve

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Ramazan ayında kırmızı et ve ürünlerinde fahiş fiyatlar uygulandığını savunmuştu. Ağaoğlu`nun sözlerine yanıt veren Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, "Şimdi Tüketiciler Derneği Genel Başkanı 170 gram pastırmanın 130 liradan satıldığını söylüyor. Biz Ramazan ayı dolayısıyla pastırma ve sucuğa zam yapmadık. Ette bir zam görmedi. Yani bizden çıkış fiyatlarında bir değişiklik yok. Toptan pastırmanın kilosu yani sıra pastırmanın kilogramı 50 lira. Sırt, bonfilede perakende 70, 75 liradan satılıyor. Bizden çıkışı ise sıra pastırma fiyatı 42, 43 lira, sırt pastırmanın fiyatı ise 55 lira civarında satılıyor. Bizden alanlar yüksek fiyata satıyorlarsa ona lafım yok. Hatta bizim burada bazı firmalar yani aynı malı yapıp ta pazar payı fazla olup biraz yüksek fiyata satanlar bile fiyatlarını geri çektiler. Hem Ramazan ayında satışının durmaması için hem de herkesin pastırma sucuğu rahat bir şekilde gücünün yetmesi için Kayseri’de perakende satış fiyatlarımız bu şekilde devam ediyor" diye konuştu.
Ünlü ayrıca, "Sucuk perakendede 30 lira civarında satılıyor. Daha öncede 37, 38 liraya satan arkadaşlarımız bile fiyatlarını 30 liraya çekti. Fiyatta gerileme var, yükselme yok. Şuanda et bu fiyatta giderse zam söz konusu değil ama et fiyatı artarsa tabi pastırma ve sucuk etten yapıldığı için etin fiyat artışı mecburen imalata da yansıyacak. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı açıklamasıyla ilgili olarak belki pastırma gidene kadar birkaç el değiştirir. Belki bir bakkalda, küçük bir yerde o fiyatı görmüştür. Ona göre yazmıştır. Yoksa bizim Kayseri’de biliyorsunuz kale önünde pastırmacılar var. Gidin perakende en iyi sucuğun kilogramı 30 liradan satılıyor. Kara parça dediğimiz pastırmanın perakende fiyatı 50 lira, sırt antrikotun fiyatı 70 lira, bonfilenin fiyatı da 75 liradan satılıyor. Her yerde bu fiyatlar aynı" ifadelerini kullandı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları