ÜNLÜ YÖNETMEN YÜCEL ÇAKMAKLI'NIN ADI TALAS'TA YAŞAYACAK

ÜNLÜ YÖNETMEN YÜCEL ÇAKMAKLI'NIN ADI TALAS'TA YAŞAYACAK

Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden merhum Yücel Çakmaklı'nın adı Talas'ta belediyenin restore ederek sinemaya yönelen üniversiteli gençlerin eğitimine sunulduğu konağa verildi. Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Sokak'ta yapılan törene, AK

Yücel Çakmaklı Sinema Atölyesi Genel Koordinatörü Hasan Basri Özdemir, atölyenin 1,5 yıl içinde tamamlandığını belirterek, "Yedi iletişim fakültesi mezunu arkadaşla yola çıktığımızda, İstanbul sinemanın merkezi ama bunu Anadolu'nun ortasında yapma kararı almıştık" dedi.
Sinema yazarı İhsan Kabil, Türk sinemasına büyük emek veren ve sinema anlayışını değiştiren usta yönetmen Yücel Çakmaklı'nın isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Talas'ta kültürel, tarihi, coğrafi ve sanatsal zenginliğin bulunduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, tarih bilincinin yerel yönetimlerde son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, "Tarihi Kapadokya'da bulunan Talas'ın altı ayrı üstü ayrı bir zenginlik" dedi. Bu çalışmaların içinin doldurulmasında bu tür mekanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, "Üniversite-yerel yönetim işbirliğini çok güzel sergiliyoruz. İşte buralar çocuklarımızın işi, aşı, geleceğidir ve kültürümüze, sanatımıza sahip çıkmaktır. Bundan başka gümüş atölyesi, Türk İslam el sanatları merkezi ve birçok projeyle bu sokakta bizi ifade eden hizmet sektörüyle çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yaz sonuna kadar çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah bu destekle yalnızca Kiçiköy kurtulmayacak. Harman ve Tablakaya mahalleleriyle diğer konaklarla birlikte tarihi Talas'ın kurtuluşu olacak. Bu atölyeyle şehrimizin reklamında da önemli işler yapılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Talas'la ilgili devam eden projelerde sona yaklaşıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, "Artık sıranın, kültüre, sanata, bizi biz yapan değerlere sahip çıkma zamanıdır. Suyu, kanalizasyonu, arıtması olmayan bir şehirde sanatla uğraşsak vatandaş bizi eleştirirdi" dedi. Başkan Özhaseki, "Ama şükür Allah'a bunların hiçbiri bizde sorun değil" derken, "Üstelik Kayseri'yi geleceğe taşıyacak devası projelere imza atıyoruz: Erciyes, Abdullah Gül Üniversitesi, bölge hastanesi gibi. Her biri Kayseri'nin gelecekte çocuklarımızın iş kapısı olacak büyük projeler" diye konuştu. Bizi biz yapan değerleri açığa çıkarmanın kültürle, sanatla ve estetik kaygıyla olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, "Değerli başkanım burada eski Talas'ı ayağa kaldırıyor. Bu konakların her biri bir değer olarak döndüğü gibi, insanlara iş kapısı olacak, turistlerin mekanı olacak. Sonra buraların içi dolduğunda turistlerin döviz bıraktığı yerler olur. Böyle başlar bu hizmetler. Ellerine sağlık, Allah razı olsun, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, çok önemli bir eksikliğin ortadan kaldırıldığını belirterek, Başkan Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. Talas'ın Kayseri'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, konakların bir bir turizme açılmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından merhum Yücel Çakmaklı Sinema Atölyesi'nin açılış kurdelesini protokolle birlikte yönetmen Burçak Evren, Prof. Dr. Zahur Mükerrer gibi sinema dünyasının önemli isimleri ile Geniş Aile dizisiyle ünlenen Bülent Çolak ve Yeşim Ceren Bozoğlu kesti. Atölye gezildikten sonra, genç sinemacılara ilk ders verildi. Açılışın ardından milletvekilleri ve beraberindekiler, sokakta gitarla şarkı söyleyen gençlere bahşiş bıraktı.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti