KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ’DEN ÇARPICI ‘AŞI’ AÇIKLAMASI

BENLİ, “AŞILAMADA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞAMADIK”

TAM BİR ŞİFA MEYVESİ HURMA

“GÜNDE 3 ADET HURMA TÜKETİN”

ÖĞRENCİLERDEN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE 20 BİN N95 MASKE

BENLİ: SIRASI GELEN VATANDAŞLARIMIZ MUTLAKA AŞILARINI OLSUN

KTB BAŞKANI BAĞLAMIŞ COVİD OLDU

KTB BAŞKANI BAĞLAMIŞ’IN COVİD 19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

DİKKAT  UZMANLAR  UYARIYOR !

‘BAHAR YORGUNLUĞU’NU CİDDİYE  ALIN…

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

“COVİD 19’A KURBAN GİDEN GENÇ İNSANLAR YAŞLARI 38 VE 48 İDİ. SÖZÜN BİTTİĞİ YER”

AŞI YAPILDIKTAN SONRA HASTALARIMIZDA BELİRGİN BİR AZALMA OLDU

DOÇ. DR. İSMAİL ALTINTOP: 182 HATTINDAN RANDEVU ALMALARINI İSTİYORUZ

KAÇAK SAZAN VE YAYIN BALIĞI ELE GEÇİRİLDİ

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ 250 KİLO KAÇAK SAZAN VE YAYIN BALIĞI ELE GEÇİRDİ

TUZ DOST MU, DÜŞMAN MI?

“DOST GÖRÜNEN TUZ HER AN DÜŞMANA DÖNÜŞEBLİR”

YERLİ AŞIDA FAZ-3 ÇALIŞMALARI NİSAN SONUNDA

38 KİŞİLİK BİR EKİP GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

DEVLET HASTANESİ'NDE DE SİNOVAC VE BİONTECH AŞILARI YAPILMAYA BAŞLANDI

SİNOVAC AŞI UYGULAMASI 08:30-16:00 SAATLERİ ARASINDA YAPILMAKTADIR

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKALARI İSTİKRARLI BİR ŞEKLİDE ARTMAYA DEVAM EDİYOR

KAYSERİ ‘NİN 100 BİN KİŞİDE Kİ VAKA SAYISI 504.2 OLARAK BELİRLENDİ

KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI UĞUR NURİ AKIN:  

“MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ALERJİSİ OLANLAR MUTLAKA HEKİME DANIŞMALI”

ERÜ’DEN ÇOCUKLARDA DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLEYECEK

‘KONTROLLÜ FLOR SALINIMI YAPAN YER TUTUCU’

KORE BÜYÜKELÇİSİ ERÜ'DE GELİŞTİRİLEN YERLİ AŞI HAKKINDA BİLGİ ALDI

KORE CUMHURİYETİ'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WON IK LEE ERÜ’DE

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Saatçi: "Biontech yüzde 97 üzerinde antikor oluşturuyor"

Gürkan Ofis Mobilyaları

UNUTKANLIĞIN BESLENMEYE BAĞLI OLABİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

BU BESİNLER UNUTKANLIĞA İYİ GELİYOR

Bir söz vardır, zaman zaman hepimiz kullanırız ?Dün ne yediğimi bile hatırlamıyorum´ ya da gün içinde hangi eşyamızı nereye koyduğumuzu, yapmamız gereken işlerimizi bile unutabiliyoruz. Peki bu unutkanlığın beslenmeye bağlı olabileceğini hiç düşündünüz mü?

İşte hafızamıza iyi gelecek besinler:

BALIK

Omega 3 yağ asidinden zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni beyin sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Yapılan araştırmalarda, omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzeimer riskini azalttığı ortaya konmuş, Unutkanlığı önlemek ve hafızayı güçlü kılmak için mutlaka haftada 2- 3 gün balık yemeniz şart.

Kuruyemişler beslenmenizin başrolü olsun

Yapılan araştırmalar E vitaminin zayıflayan hafızaya oldukça yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı ve ay çekirdeği gibi yemişlerden biri  her gün  belirli porsiyonlarda tüketilmelidir.

YABAN MERSİNİ

C vitamini bakımından oldukça zengindir. İçinde bulunan flavonoidler ve antisiyoniller beynin hafızadan sorumlu bölgesi olan hipokampus üzerinde direkt etki sağlar.

YEŞİL ÇAY

Günde 1-2 fincan yeşil çay içmek hafızayı zayıflatan nöronların kaybını engelleyerek hafızamın güçlenmesinde yardımcı olur.

YUMURTA YENİ HÜCRELERİN GELİŞİMİNİ DESTEKLER

İçinde bulunan kolin maddesinden dolayı hafızaya iyi gelir.Her sabah 1 adet haşlanmış ya da omlet şeklinde tüketilen yumurta içinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek için de nörotransmitter dengesini korur.

ÜZÜM PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİNİ GELİŞTİRİYOR

Son yıllarda yapılan araştırmalar üzümün dopomin salgılamasını arttırarak problem çözme yeteneğini arttırdığını ve bor bakımından zengin olan üzüm beyin sağlığı açısından kontrollü bir şekilde tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.

Her organ gibi beyninde yeterli oksijen alabilmesi için düzenli kan akılına ihtiyacı vardır.

Yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmekler ve kepekli tahıllar kötü kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığına karşı koruma sağlar ve beynin güçlenmesine de yardımcı olur.