?UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ?

?UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ?

BAŞKAN ÇELİK, ?ŞEHİR KÜLTÜR SANAT? DERGİSİ´NİN TEMMUZ SAYISINDA 15 TEMMUZ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER YAPTI

Büyükşehir Belediyesi´nin aylık dergisi olan ?Şehir Kültür Sanat? Dergisi´nin yedinci sayısı olan Temmuz sayısı çıktı. Temmuz sayısında 15 Temmuz´a ilişkin yazılar da yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, dergideki yazısında ?15 Temmuz 2016´da yaşadığımı ihaneti asla unutmayacağız ve unutturmayacağız? dedi.

?Şehir Kültür Sanat? Dergisi´nin Temmuz sayısındaki yazısında 15 Temmuz´un bir milat olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ülkemizin Anadolu tarihinde daha önce görülmemiş bir kalkışma ile sarsıldığını söyledi. Bu kalkışmanın kuzu postu giymiş canavarların tanınmasına vesile olduğunu ifade eden Başkan Çelik, ?Meczup ve derbeder hain bir haşhaşinin gerçek yüzünü hepimiz gördük? dedi.

15 Temmuz gecesi yaşananlar ve milletin gösterdiği direnişe de değinen Başkan Mustafa Çelik, ?Başkomutanımızın dirayetli, ferasetli, isabetli ve kararlı emirleri doğrultusunda bir millet kıyama durdu, kendine geldi, birlik oldu ve direnişe geçti. Tüm teorileri tepetaklak eden bir ruhla yaşlısı genci, kadını erkeği, sağcısı solcusu, Alevi´si Sünni´si, Türk´ü ve Kürt´ü ile tüm Türkiye top yekun meydanlara aktı. Okçular Tepesi´ni terk etmedi? diye konuştu.

Yazısında bu şanlı ve destansı direnişin şehitlerine bir kez daha rahmet dileyen ve gazilerimize şükranlarını sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Şehitlerimizin yetimleri bu millete ve devlete kutsal bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak, yaşadığımız bu ihaneti unutmamak, unutturmamak ve sürekli hatırlayıp ders çıkartmak millet ve devlet olarak baş görevimizdir? dedi.

?Şehir Kültür Sanat? Dergisi´nin Temmuz sayısında ayrıca Yardımcı Doçent Doktor Fazıl Himmetoğlu´nun ?Seküler Bir Darbe Girişimi Olarak 15 Temmuz? adlı yazısı yer aldı. Himmetoğlu yazısında, 1000 yılda Anadolu´da dini görünümlü; fakat ekonomik temelli isyan ve kalkışmanın yaşandığını; ancak top yekun olarak kendisine İslam´ı temel almış bir grubun başkaldırısının yaşanmadığını söyledi. Fazıl Himmetoğlu, 15 Temmuz´un diriliş sürecinin miladı olduğunu kaydetti.        


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi