ÜRETİCİLERE 31 MİLYON HİBE DESTEK

ÜRETİCİLERE 31 MİLYON HİBE DESTEK

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Programı kapsamında; ilimizde tarımsal üretim konusunda yatırım yapmayı planlayan 52 yatırımcıya verilecek 31 milyon TL hibe desteğin onaylandığını duyurdu.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Programı kapsamında; ilimizde tarımsal üretim konusunda yatırım yapmayı planlayan 52 yatırımcıya verilecek 31 milyon konusunda yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti.  “Kayseri Ticaret Borsası olarak ilimizde tarım hayvancılık yatırımlarının artması adına yaptığımız çalışmalar neticesinde;Kırsal Kalkınma destekleme programı kapsamında 52 yatırımcıya hayvansal üretim, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, soğuk hava deposu gibi konularda yapacakları toplam tutarı 63 milyon lira olan yatırım için 31 milyon hibe desteği verilecektir. Sektörümüze yönelik verdiğimiz danışmanlık hizmetleri, İl Tarım Orman Müdürlüğümüzle düzenlediğimiz yatırım toplantıları ve şehrimizin ileri gelenleri ile yapılan görüşmeler neticesinde İlimizin Kırsal kalkınma desteklerinden tam olarak yararlanmasını sağladık.”

Kırsalda üretimin modernleşmesinin, tarımsal üretimin yanı sıra istihdama da büyük ölçüde katkı sağladığını vurgulayan Başkan Bağlamış sözlerini şöyle noktaladı. “Ülkemizde en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi maliyetlerinin yüksek olması. Bu maliyetlerin düşürülmesi anlamında hazırlanmış projelerin hem ilçe çiftçilerimize hem de Kayserimize katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından KKDP kapsamında 2021-2025 yılları arasında yapılması planlanan desteklemenin ilkini bu yıl gerçekleştiriyor ve ilimiz için 31 milyonluk liralık yatırımı kazandıracağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Yapılacak olan yatırımların ilimiz ve ülkemiz tarımı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları