USTALIK BELGESİ ALABİLMEK İÇİN

USTALIK BELGESİ ALABİLMEK İÇİN

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası tarafından kebapçılık, pide ve lahmacun imalatçılığı, simit, poğaça gibi kapsam dışı meslek dallarında belgesini almayanlar için uygulamalı sınav yapıldı.

Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi´nde ?Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik´ kapsamında Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası tarafından kapsam dışı meslek dallarında henüz belgesini almayan üye ve çalışanlara yönelik uygulamalı sınav yapıldı. Sınavda vatandaşlar, belgelerini alabilmek için hünerlerini sergiledi. Sınav hakkında bilgiler veren Lokanta ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Hayrettin Köse, ?Kapsam dışı mesleklerde devletin vermiş olduğu yasalardan yararlanarak çalışan ve üyelerimizi senede 2 sefer belgelendirme hakkımız var. Osman Düşüngel Mesleki ve Eğitim Merkezi ile protokolümüz var. 27-28 Aralık 2017´de kalfalık ve ustalık olmak üzere sınavlarını yaptık. Şimdi de uygulamalı olarak sınavlarını yapacağız. Ticari mutfak ile tıp arasında bir fark yok. Bunlar da maşallah her zaman kendilerini geliştiriyorlar. Türk mutfağının temsilcileri hanımefendiler, her alanda çoğaldılar. Ben hepsiyle iftihar ediyorum, geleceğimiz bunlar? dedi.

Merdiven altı satış yapılmasının kanayan yaraları olduğunu vurgulayan Başkan Köse, ?Merdiven altı bizim kanayan yaramız. Çay ocaklarının kahvaltı ayağıyla hizmet vermesi, kebapçı olarak dükkan açıyorlar sonra da olmadık hizmetler sunmaya başlıyorlar. Burada meslek erbabı arkadaşlarımız sıkıntı çekiyor. Fırınlarda katma değer vergisi yüzde 1, bizde yüzde 18. Fırınlarda kıymalı pide 5 lira, lahmacun 1,5 liraya satılıyor. Kermes lokantası hayatımda ilk defa duydum ama şuanda o şekilde işletilen kermesler var. Biz yetkililerden her zaman için yardım bekliyoruz. Dinlenme tesislerinde şuanda 9 liraya tabldot veriliyor, haksız rekabet oluyor. Esnafımız kan ağlıyor. Devlet, esnaf ve sanatkarını korur. Devletin bizleri korumasını istiyoruz. Biz her zaman için devletimizin yanındayız? ifadelerini kullandı.

Uygulamalı sınava 45 kişinin katıldığı öğrenildi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ