UYGUR TÜRKLERİ´NDEN BARIŞ PINARI HAREKÂTI´NA DESTEK?

UYGUR TÜRKLERİ´NDEN BARIŞ PINARI HAREKÂTI´NA DESTEK?

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Fırat´ın doğusunu terörden temizlemek için başlattığı ?Barış Pınarı Operasyonu´nda görev yapan Mehmetçiklerimizin başarısı için Fetih Suresi okuyup dua ettiler.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Barış Pınarı Operasyonu´nda görev yapan askerler için Fetih Suresi okuyup, dua ettiler. Dernek Başkanı Seyit Tümtürk Uygur Türkleri olarak devletsizliğin ve vatansızlığın nekadar acı gerçekler olduğunu çok iyi bildiklerinin altını çizerek? Türkiye Cumhuriyetinin mazlumun yanında zalime karşı tavrını sürdürmesini diliyoruz? ifadesini kullandı?

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri Başkanı Seyit Tümtürk öncülüğünde dernek binasında bir araya gelerek Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Fırat´ın doğusunu terörden temizlemek için başlattığı ?Barış Pınarı Operasyonu´nda görev yapan Mehmetçiklerimizin başarısı için Fetih Suresi okuyup dua ettiler?

Dernek Başkanı Seyit Tümtürk gerçekleştirilen Kur´an- Kerim tilaveti ve duaların ardından yaptığı değerlendirmede Uygur Türkleri olarak devletsizliğin ve vatansızlığın nekadar acı gerçekler olduğunu çok iyi bildiklerinin altını çizerek şunları kaydetti? ?Burada bulunmamızın sebebi kahraman Türk Ordusu iki gün önce Fırat´ın Doğusuna Suriye´de ki terör örgütlerine karşı bir operasyon başlattı. Bu operasyon kapsamında Hakk´a yürüyen şehitlerimize Allah´tan rahmet, ederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Bunu dilerken de 35 milyon Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz adına Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin Türk Ordusunun yanında olduğumuzu ve her türlü bedeli ödemeye razı olduğumuzu biz devletsizliğin ve vatansızlığın ne olduğunu çok iyi bilen Doğu Türkistanlılar olarak Türkiye Cumhuriyetinin mazlumun yanında zalime karşı tavrını sürdürmesini diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği, Dünya beşten büyüktür sözü çok isabetli bir sözdür. Bugün dünyadaki bu zulmün, adaletsizliğin maalesef Doğu Türkistan´da da diğer İslam coğrafyalarında da Birleşmiş Milletlerin sebep olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti haklı olduğu tezinde sahaya inerek haklılığını bir kez daha ispatlamıştır. Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun. ?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"