UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Uyuşturucu kullanım yaşının ilk okullara kadar inmsei ile teyakkuza geçen emniyet güçleri mücadele kapsamında öğrencilerle birlikte ailelerede eğitim semineri veriyor... Bu kapsamda Argıncık Mahallesi Cevdet Sunay İlkokulu’nda gerçekleştiri

Teknoloji geliştikçe sorunları da gelişiyor. Bu sorunlardan en çok etkilen kitleyse yavrularımız. Okulların açılmasıyla beraber çok düşük fiyatlarla üretilebilen sentetik uyuşturucu maddeler, kurbanlarını maalesef genç fidanlardan seçiyor. Bir yanda madde bağımlılığı bir yandaysa internet suçları ve sokaktan koparak, bilgisayar ekranlarına hapsolmuş gençleri ağına düşürmeye çalışan vicdansız zehşr tacirleri. Tehlikeyi öngörerek özellikle velileri uyarmak ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla eğitim seminerleri gerçekleştiren Kayseri Emniyeti Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nün Cevdet Sunay İlkokulu’nda gerçekleştirdiği eğitim seminerine ilgi hayli yoğundu. Siber suçlar ve yavrularımızı tehdit eden bilgisayar ekranı arkasındaki tehlikelerle ilgili bir sunum gerçekleştiren Halil Kalın velilere  çocuklarını yalnızbırakmamaları konusunda uyarılarda bulunurken şunları kaydetti...  “Evde, sokakta, internette, çocuklarımız kendilerini yalnız hissediyor. Yalnız bırakıyoruz onları. Geçen yıl yaklaşık 20 bin öğrencimizle görüştüm. Onları evde yalnızlığa iten bizleriz. Babam beni dinlemiyor, evde neredeyse varlığım hissedilmiyor gibi sorunları var çocuklarımızın. Doğru zannederek yaptığımız yanlışlarımız var. Mutfakta uğraşırken, ev işi yaparken ya da herhangi bir işle meşgulken çocuklarımız bizi rahatsız etmesin diye onları bilgisayar ya da televizyon ekranları balında yalnız bırakıyoruz. Ekran önüne attığımız çocuk, yalnızlığın ilk adımını yaşamaya başlıyor.”

 

“Mahallemizdeki riskleri gördük çocuklarımızı koruduk, ya göremediklerimiz ?” ifadelerini kullanan Kalın sözlerine şöyle devam etti.  “Mahallemizdeki riskleri gördük çocuklarımızı koruduk, ya göremediklerimiz? Bu sıkıntıların başında evimize aldığımız internet geliyor. İnternetteki zararlı alışkanlıklardan, zararlı arkadaşlıklardan çocuklarımızı nasıl koruyacağız ? İnternet benim için bu anlamda çok önemli. Çünkü internet, bu zararlı alışkanlıkların başlangıcı olabiliyor. İnternetteki arkadaşlıklar, kumardan tutun, alkol, madde bağımlılığı ve diğer bağımlılıkları, 7-8 yaşında internet cafeye bıraktığımız çocuklarımız öğreniyor.”

Haber ekibimize seminerle ilgili düşüncelerini paylaşan katılımcılarsa, verilen bilgiler ve gerçekleştirilen sunumlarla çok doğru noktalara parmak basıldığını vurguladılar.

 

Malik Bezgin

Gerçekten çok isabetli olmuş. Velilerin bu konularda bilinçlenmesi, çocuklarının aile eğitimleri açısından da önem arz ediyor. Dinlediğin ve gördüğüm kadarıyla çok güzel bir çalışma yapılmış, tam da çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması gereken noktalar seçilmiş ve bu konularda velilere yapılan sunumlarla güzel bir bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Emniyet Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum.

Mevlüde Turan

13 yaşında bir oğlum var, 8. Sınıfta öğrenimine devam ediyor. Burada verilen bilgilerden gerçekten faydalandım. Çocuklarımızı sokakta ve sanal alemde bekleyen tehlikeler konusunda bizleri bilgilendirerek bu semineri gerçekleştiren Emniyet Ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Benim de , çocuğumun başına böyle şeyler gelir mi diye korkularım vardı, bu açıdan çok yararlı oldu. Aslında yanı başımızda olan ve farkına varamadığımız bir sürü sıkıntıyı burada gördük ve hayretle izledik. Artık daha dikkatli olacağız.



KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı