UZAYAN TATİL ESNAFI ÜZDÜ

UZAYAN TATİL ESNAFI ÜZDÜ

Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi

  Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi en çok kırtasiyecileri üzdü. Yaz tatilinin uzadığı haberlerinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Tüm Kırtasiyeciler Derneği "Sektör için büyük bir darbe" değerlendirmesinde bulunurken haber ekibimiz ilimiz esnafının düşüncelerini sordu?.

Okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin, Türkiye´deki büyüklüğü 3.5-4 milyar dolar civarında olan ve toplam istihdamı yaklaşık 200 bin kişilik kırtasiye sektörüne büyük darbe olacağı belirtildi.
Okulların açılışının 2 hafta ertelenmesinin ardından Tüm Kırtasiyeciler Derneği kararın sektörü olumsuz yönde etkileyeceğini vurgularken derslerin 28 Eylül´de başlayacak olması; okul, ofis, kitap, çanta ve okul kıyafetleri gibi geniş ürün yelpazesine sahip kırtasiye sektörü için çok büyük bir darbe olarak nitelendirildi?
Bizde ilimizde faaliyet gösteren ve temel hedef kitlesi öğrenci ve veliler olan esnaflarımızı dolaşarak kararı nasıl değerlendirdiklerini sorduk?
Türkiye´nin siyasi ve ekonomik bakımdan sıkıntılı günler yaşadığını bu günlerde, alınan kararın sektörü çok daha olumsuz yönde etkileyeceğini belirten ilimiz kırtasiye sektörü temsilcisi esnaflarımız ağız birliği yapmışçasına şunları kaydettiler? "Sektörümüz on iki ayın en yoğun dönemini okul açılış döneminde yaşamakta ve en önemli cirolarını bu dönemde yapmaktadır. Okul sezonu için tüm bütçe çalışmalarını 14 Eylül 2015 tarihine göre planlayan ve tamamlayan kırtasiye sektörü, okul açılış tarihinin ertelenmesi kararıyla sekteye uğrayacak, sektör büyük bir kriz yaşayacaktır. Çünkü kırtasiyeciler bütçe ve planlamalarını bu tarihe göre yapmışlardır ve bu erteleme kararıyla birlikte sektörün ödemeler dengesi alt üst olmuştur. Sektördeki çek ve senetler protesto olacaktır. Karar sonucunda önlük, ayakkabı, spor malzemeleri satan kırtasiye yan sektörlerini de etkileyecektir ki bununla birlikte rakamlar
HABER : C.USTEN / E.KİPMAN?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları