UZLAŞAMAYAN TARAFLARA

UZLAŞAMAYAN TARAFLARA

ARABULUCULAR ÇÖZÜM BULACAK

İşçi, İşveren davalarında taraflar mahkemenin yolunu tutmadan arabuluculara gidecek. İki tarafın da avukatlarının görüşmede hazır bulunurken, avukat tutamayan işçiye devlet avukat verecek. Çözümlerin tıkandığı noktada arabulucular taraflara çözüm önerileri sunacak. Kayseri Arabulucular Derneği´nin toplantısının ayrıntıları haberimizin içinde.
Kayseri Arabulucular Derneği hizmet binasında gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantı da bir araya gelen dernek üyesi avukatlar, Zorunlu Arabuluculuk Taslağının tartışıldığı çalıştaya katılan Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan´ı dinledi.
Gürcan, çalıştayda tartışılan konuları aktardı. Tarafların çözüm bulmaması halinde arabulucu avukatlar tarafları uzlaştırmak için çözüm önerileri sunacağını söyledi. Gürcan şöyle konuştu; Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan, tarafların konuya çözüm getirememeleri durumunda, arabulucuların çözüm önerisinde bulunabileceği müjdesini verdi. Gürcan şöyle konuştu; ?İş ve işçi davalarında dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurmak zorunlu hale getirildi. Bu tür davalarda görev alacak olan arabulucular, Arabuluculuk Daire Başkanlığı´nın adalet komisyonlarına listelediği ve bildirdiği arabulucular arasında taraflarca belirlenecek. Tarafların herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşamamaları durumunda görevlendirme Arabulucu Bürosu tarafından yapılacak. Bir arabulucu 3 ayrı yerde görev yapabilecek. Tarafların arabulucu karşısında anlaşmaları durumunda arabuluculuk ücreti taraflarca eşit olarak ödenecek. Geçerli bir mazeret olmaksızın arabuluculuk görüşmelerine katılmayan taraf yargılama giderlerinin tamamını ödeyecek. Kurum avukatlarının arabuluculuk yapmalarının önü açılacak. Hukuk tevzi bürolarındaki görevlilere arabuluculuk eğitimi verilecek. Uzman arabulucuğun önü açılacak. Tarafların çözüm üretemedikleri konularda arabulucu bir çözüm önerisinde bulunabilecek.?
Başkan Gürcan, işçi ve işverenin yoğun olduğu Sanayi Odası´nda ve Organize Sanayi Bölgesi´nde arabuluculuk merkezleri açıldığını, yeni yapılan Ticaret Odası hizmet binasında da arabuluculuk merkezinin olacağını söyledi.
Kayseri Arabulucular Derneği Başkanı Kubilay Hasan Gürcan, Türkiye´deki 2 bin 890 arabulucunun 133´ünün Kayseri´de bulunduğunu söyledi. 5 Haziran´da yapılacak olan yazılı sınava da sertifika alan 187 yeni arabulucunun gireceğini ve mevcut sayısının artacağını belirten Başkan Gürcan, bugüne kadar dernek çalışmaları kapsamında sempozyum, konferans, seminerler düzenlediklerini, panel ve çalıştaylara katıldıklarını, arabuluculuğu tanıtıcı faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti