UZMANINDAN ARAÇLAR İÇİN KIŞLIK BAKIM ÖNERİLERİ

UZMANINDAN ARAÇLAR İÇİN KIŞLIK BAKIM ÖNERİLERİ

Oto tamir ustası İsrafil Şimşek araçların bakımlarını yaptırmaları hususunda uyarıda bulundu

Oto tamir ustası İsrafil Şimşek haber ekibimiz aracılığıyla yaklaşan kış mevsimi öncesi araç sahiplerini, araçlarının bakımlarını yaptırmaları hususunda uyarıda bulundu.

Araçların kışlık bakımlarının kara kış bastırmadan yapılması gerektiğinin altını çizen Şimşek “Araçlarda kışlık bakımın yapılması sürücüler için hayati öneme taşır. Ancak bizler henüz bunu tam manası ile kavrayamadık’’ değerlendirmesinde bulundu.

Araç sahiplerinin, kışa girmeden araçlarının bakımlarını mutlaka yaptırmaları noktasında uyarılarda bulunan oto tamir ustası İsrafil Şimşek, sürücülerin kışın yolda kalmaması ve sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından kışa girerken araçlara bakım yapılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti… “Arabalar ilk önce lastiklerini kontrol ettirip kışlık bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Araçların frenlerine, balatalarına ve motor yağlarına bakılması lazım. Akülerin kontrol edilip, temizlenmesi gerekir. Silecek süpürgelerinin ve cam suyunun kontrolü gerekir. Arabaların arkasında herhangi bir çalışmayan sistem olmaması için, stop lambası, farların bakımı gerekir. Bütün araçlarda kışlık lastiği uygulamasına 1 Aralık itibariyle geçilecektir. Yaz lastikleriyle kışın araç sürülmemesi gerekiyor. Bu hem araca hem de olası bir kazada cebinize zarar verir. Sürücülerin araçlarından daha iyi bir performans almaları için kışlık bakımları ihmal edilmemelidir.”.

Araçların kışlık bakımlarının ortalama 400-500 lira civarında olduğunu da hatırlatan Usta İsrafil Şimşek sürücülere yönelik yaptığı öneride “Her aracın kışlık bakım maliyeti farklılık göstermektedir. Ortalama bir fiyat vermek gerekirse 400-500 Tl civarına aracınızın her türlü kışlık bakımını oto sanayilerde yapabilirsiniz. Kış gelmeden bu bakımlarını yaptırmakta yarar var. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin yolda kalmaması, sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor. Araçlarda kışlık bakımın yapılmasının sürücüler için hayati öneme sahiptir.” ifadesini kullandı.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ