UZMANLARDAN SICAK HAVA UYARISI

UZMANLARDAN  SICAK HAVA UYARISI

Uzmanlar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kronik kalp damar rahatsızlığı bulunanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uzmanlar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kronik kalp damar rahatsızlığı bulunanları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle aşırı sıcak günlerde bol bol sıvı tüketilmesi konusunda uyaran uzmanlar açık renk kıyafetlerin daha faydalı olduğunu belirttiler.

Uzmanlar özellikle de güneş ışınlarının en yoğun olduğu 10:00-15:00 saatleri arasında kesinlikle güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarılarda bulunarak Çocuklar ve yetişkinler için de riskli olan bu saatleri gölge hatta kapalı alanlarda geçirmekte fayda var. Dolayısıyla dışarıya çıkış saatlerinizi, gezi ve plaj hazırlıklarınızı, dış alan oyun planlarınızı bu saatlerin dışında yapın uyarısında bulunuyorlar.

Aşırı sıcaklara bağlı olarak bu dönemde kalp krizlerinin ve ölüm riskinin arttığını söyleyen uzmanlar bol bol sıvı ve su tüketilmesini, hafif ve tuzsuz yemekler yenilmesini öneriyorlar.yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer alıyor

 ?Kalp krizlerinin yaz aylarında arttığı bilinmektedir. Bu artışın en önemli sebepleri vücuttan aşırı tuz, elektrolit ve su kaybı fazla olması ve kanın pıhtılaşma oranının artmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca cildi besleyen damarların aşırı sıcaklar nedeniyle genişlemesinden dolayı iç organlarımızı beslemesi gereken kan dolaşımı cilde yönlendirilmekte bu da kalbi yormaktadır. Su, elektrolit ve tuz kaybıyla beraber böbreküstü bezlerinde bazı maddeler salgılanmakta bu da tansiyonu yükseltmektedir. Bütün bu olaylar sonunda kalp krizleri artmaktadır?

aşırı sıcaklar nedeniyle daha rahat ve sıkıntısız bir hayat sürmek isteyenlerin özellikle kalp damar hastalarının açık renk ve rahat kıyafet giymesi gerektiğini belirtilerek ?Az ve sık aralıklarla sebze meyve ağırlıklı beslenmesi gerektiği vurğulandı.

Özellikle yaz sıcaklarında  sıvı kaybının olmaması için su tüketimini artırmak çok önemli. sağlığınız açısından bol su tüketin. Su içmek için susamayı beklemeyin.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"