VALİ DÜZGÜN SOĞANLI HARABELERİ´NDEN SESLENDİ

VALİ DÜZGÜN SOĞANLI HARABELERİ´NDEN SESLENDİ

?TERÖR BİTTİKTEN SONRA TURİZM İSTENİLEN SEVİYELERE GELECEK?

Kayseri Valisi Orhan Düzgün Turizm Haftası etkinliklerini gerçekleştirmek ve Kayseri´nin turistik mekanlarına dikkat çekmek için Soğanlı Harabeleri´ne gitti. Burada halk ile iç içe ve samimi görüntüler veren Düzgün, yeri geldi stantları gezdi, yeri geldi turistler ile muhabbet etti, yeri geldi gözleme pişirdi. Vali Düzgün burada yaptığı konuşmada, ?Terör bittikten sonra turizm istenilen seviyelere gelecek? sözleriyle bölge halkına ve turizm sektörüne mesaj verdi.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası ilimizde bu yıl, Yeşilhisar´ın Turistik beldesi Soğanlı Harabelerinde gerçekleştirildi. Tarihi dokunun arasında haftanın önemine tam uyum sağlayan etkinliğe Vali Orhan Düzgün başta olmak üzere, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, davetliler turistler ve yöre halkı katıldı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve jandarmanın kuş uçurtmadığı etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kapadokya içerisinde Kayseri destinasyonu, Kayseri ile entegrasyonu çok önemli olduğunu aktardı.
Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ise Vali Orhan Düzgün´ün Soğanlı´daki Turizmin canlanması için çabalarına teşekkür etti.
Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet ise Avla Kanyonuna yaptırılan merdivenlerden sonra yürüyüş gruplarının ziyaretlerinin arttığını sadece bu hafta sonunda 150 kişilik grubun Avla Kanyonunu ziyaret ettiğini söyledi.
Son olarak konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, ?Terör bittikten sonra turizm istenilen seviyelere gelecek? diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; ?Turizm Haftası kutlamalarının göreve başladığı ilk yıl Selçuklu eseri olan ve bugün Selçuklu Medeniyetleri Müzesi olarak kallanılan Gevher Nesibe Medresesi´nde, geçen yıl 800 yıldır ayakta kalan yine Selçuklu eseri Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi´nde kutluyorduk, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Soğanlı´ya taşınarak önemli turizm merkezlerinin tanıtımına katkı sağlamasını istedik. Soğanlı Ören Yeri´nin peribacaları, kaya yerleşkeleri, el yapımı bebekleri ile doğa ve kültür turizminin önemli cazibe merkezlerinden biri, Türkiye´nin dünyanın en çok turist gelen 6-7 ülkesi arasında yer alan ve Kayseri´nin de bu turizm pastasından hak ettiği yeri almasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kültür, doğa, kış turizmi ve alternatif turizm seçenekleri açısından Kayseri´nin önemli imkânları bulunuyor. Bu imkânların gerek yurtiçi gerekse de yurtdışından tanıtımının yapılmasının önemine değinerek bu tarz programların önemli kültür ve turizm merkezlerinde gerçekleştirilmesinin tanıtım açısından önemli. Kapadokya´ya yılda 2 milyon turistin geliyor ve bu turistlerin çoğunun Kayseri´ye uğramadan ülkelerine dönüyorlar, bu turistlerin Kayseri ve ilçelerine de aynı ilgiyi göstermeleri ve oraları da ziyaret etmeleri için yaptğımız başvuru neticesinde Kayseri´deki Selçuklu eserlerinin Konya ve Sivas´ta bulunan Selçuklu eserleri ile birlikte UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesi´ne alındı ve aynı şekilde Kültepe tabletlerinin de UNESCO tarafından Dünya Belleği Miras Listesi´ne alındı. Farklı turizm dalları arasındaki entegrasyonun sağlanması ile birlikte kente gelen turist sayısında önemli artışlar olacaktır. Kayseri ve Nevşehir Valilikleri ve belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğümüz ?Cultural Skiing ? Kültürel Kayak? projesi ile de Kapadokya´ya gelen turistlerin Kayseri´yi ziyaret etmeleri, kış turizmi için Kayseri´ye gelen turistlerin Kapadokya´yı ziyaretini amaçlıyoruz. Gelen turist sayısını ve turizm gelirlerini artırmak amacıyla birçok projeyi geliştirmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki terör sorunun sona ermesi ve komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların son bulması ile de Kayseri ve Türkiye´ye gelen turist sayısının önemli derecede artacağına inanıyorum, 2016 turizm sezonunun Kayseri ve tüm Türkiye için verimli geçmesi diliyorum.?
Konuşmaların ardından, Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi tarafından yöresel oyunlar, türküler ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri skeç gösterisi sundu.
Soğanlı Meydanında gerçekleştirilen etkinliklerin ardından halkın arasına karışan Vali Düzgün ve beraberindeki heyet, turist ürünlerin satıldığı tezgahları gezdi ve geçimini sadece bu sayede sağlayan kadınlar ile tek tek sohbet edip isteklerini sordu. Daha sonra Turistler ile ilgilendi, Soğanlıyı nasıl bulduklarını sordu.
Vali Düzgün son olarak gözleme yapan kadınların yanına gitti, kolay gelsin temennisinde bulunduktan sonra gözleme sacının başına geçerek gözleme pişirdi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı