VALİ DÜZGÜN

VALİ DÜZGÜN

?SOSYAL MEDYA´NIN DOĞRU KULLANILMASINA DİKKAT ÇEKTİ?

Vali Orhan Düzgün, Sosyal Medyanın Kullanımı ve Bilişim Suçlarının Önlenmesine yönelik hazırlanan ?Eğiticilerin Eğitimleri? projesi kapsamında verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikalarını verip sosyal medyanın doğru kullanılmasına dikkat çekti?
Valilik Konferans Salonu´nda verilen eğitimin son gününde düzenlenen sertifika törenine Vali Düzgün´ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, ilgili daire müdürleri ile eğitimi tamamlayan kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Vali Düzgün, sosyal medya kullanımının günümüzde hızla yaygınlaştığını anımsatarak, aile hayatında, iş hayatında ve arkadaşlık ilişkilerinde yadsınamaz bir önemi olduğuna dikkat çekti.
Vali Düzgün, sosyal medyanın faydalarının tartışılamaz olduğunu fakat zaman zaman da bazı zararlı etkilerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ?Kamu görevimizi yerine getirirken sosyal medyanın olumlu yönlerinden faydalanmamız konusunda 5-6 değişik konuda farklı kurumlardan seminer veren arkadaşlarımızın katkısı ile arkadaşlarımız güzel bir eğitimden geçtiler. Eğiticileri eğittiğimiz bu program ile sosyal medyanın doğru kullanımı ve zararlı etkilerinin önlenmesi için verilen bu eğitimin dalga dalga yayılarak bütün iş ve aile çevrenize ve çocuklarınıza da aktarılması, sosyal medyayı kullanırken bilinçle, şuurla bu önemli iletişim ağından faydalanılması son derece önemli. Çünkü yerinde ve zamanında kullanılmadığı zaman maalesef ciddi zararlarını, hatta bazen ölümle bile sonuçlanabilen etkilerini de görüyor ve üzülüyoruz.?
Kayseri´de kamu kurumlarınca da sosyal medyanın etkin ve doğru şekilde kullanılmaya başlandığını ifade eden Vali Düzgün sözlerini şöyle sürdürdü? ?Kayseri´de de biz özellikle trafik ve sağlıkla ilgili konularda sosyal medyayı etkili kullanmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kenarda köşede söylenen, şikayet eden kişiler olmasındansa bir kamu sorumluluğu bilinci içerisinde toplumda gördükleri yanlış uygulamaları başta trafik suçlarından ve sigara yasağına ilişkin suçlardan başlamak üzere ?söylenmeyin söyleyin´ sloganıyla bir uygulama başlattık. Trafik suçlarında da bu uygulama ile çok ciddi başarı elde edildi. Bugüne kadar whatsap hattından 6 binin üzerinde trafikle ilgili ihbar yapıldı ve yaklaşık 3 bin 500 civarında trafik suçu işleyen sürücü ya da kurallara uymayan kişilere cezai işlemler uygulandı.?
Proje kapsamında verilen eğitimlerin kursiyerlere faydalı olması temennisinde bulunan Vali Düzgün, eğitim veren akademisyenler ile kamu görevlilerine teşekkür etti.
Vali Düzgün, programın sonunda kursu veren eğitimcilere teşekkür belgesi verirken, eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını verdi. Program günün anısına fotoğraf çekimleri ile son buldu.
4-5-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında başta öğretmenler ile Müftülük ve Belediye Başkanlıkları´nın ilgili personellerine internet ve sosyal medya bağımlığı, iletişim, hitabet ve sunum teknikleri ile eğitim sürecinde sosyal medya araçlarının kullanımı eğitimi verilmişti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ