VALİ DÜZGÜN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

VALİ DÜZGÜN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI´NA KATILDI

  Vali Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği´nce uyuşturucu ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ?Uyuşturucu ile Mücadele Bilgilendirme Toplantısı?na katılarak, ?Bağımlı Olma, Bağımsız Ol? sloganı çerçevesinde önemli mesajlar verdi.
Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen toplantıya, Vali Düzgün´ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Gökhan Azcan ve Mehmet Aktaş, İlçe Kaymakamları Ali Candan, Erkaya Yırık ve Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Uysal, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri´de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele ve toplumda konu hakkında farkındalık oluşturma amacıyla toplantının hazırlandığını belirterek, düzenlenecek bu tarz bilgilendirme toplantılarının mücadelede faydalı olacağına inandığını ifade etti.
İlgili kurum ve kuruluşların katılımıyla daha önce çok sayıda toplantı düzenlediklerini ve gençlerde madde bağımlılığı konusunda duyarlılık oluşturulması amacıyla değişik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Düzgün, bu yılda Kırıkkale´de gerçekleştirilen ve başarılı sonuçlara ulaşan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesinin Kayseri´ye uyarlanması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.
Kayseri´de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalara özel önem verdiklerini anlatan Vali Düzgün, şöyle devam etti:
?Yaklaşık bir ay önce madde bağımlısı olan ve bu illetten kurtulan Hasan kardeşimizin de içinde bulunduğu 12 genç arkadaşımız Kırıkkale Sağlık Müdürümüzün başkanlığında Kayseri´ye kültürel gezi yaptıkları sırada bizleri de ziyaret etmek istediler. Onlarla yapmış olduğumuz sohbette Kırıkkale´nin projesine benzer projenin de ilimizde hayat bulması ve yürütülmesi için bir çalışma yaptık. Bu tür toplantılarda genelde konunun taraflarından biri eksik olarak yani uyuşturucu kullanan kişilerden soyutlanmış bir şekilde biz kamu kurumlarının yöneticileri, okul müdürleri, bazen sevgili gençlerimiz, belki bu illetle hiç tanışmamış olan kişiler kendi aramızda konuşup geleceğe yönelik bazı planlar yapıyoruz. Ama madde bağımlılarının yaşadıklarını ben dinleyince gerçekten o 12 kardeşimizden 13-15 yaşlarında bu uyuşturucu ile tanışmış ve çok acı hikâyeler yaşamış olanları duyunca olayın farklı bir tarafını görmüş oldum. Onların yaşadığı hikâyeleri dinleyince de çok acı gerçeklerle karşı karşıya kaldıklarını, belki anlatmaktan bile utanacağımız durumları yaşadıklarını gördüm.?
Madde bağımlısı olanların başta aileleri olmak üzere tüm topluma zarar verdiğini belirten Vali Düzgün, o zehri elde etmek için hırsızlık, yankesicilik ve akla gelmeyecek her şeyi denediklerini hatırlatarak, bu konuda da gençlerin, ailelerin bilinçli olması gerektiğini vurguladı.
AİLELERE ÇAĞRI
Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede aile davranışlarının da tartışılmaz bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Vali Düzgün, ailelerin çocuklarına gerekli vakti ayırarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabileceklerini dile getirerek, ailelere çağrıda bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Toplumun yaklaşık yüzde 2,7´sinin uyuşturucu ile tanıştığına yönelik rakamlar var, bu gerçekten çok büyük bir rakam. Kırıkkale´ye baktığımız da küçük bir il olmasına rağmen çok sayıda gencin uyuşturucu ile tanışmış olması çok üzücü, diğer büyük illeri düşünemiyorum. Onun için ben ailelerden günde en az 10 dakika çocukları ile ilgilenmelerini talep ediyorum. 10 dakika az gibi görünüyor ama onu bile ayırmıyoruz. Aynı çatının altında saatleri geçiriyoruz ama vakit ayırmıyoruz, televizyonu kapatarak, elektronik cihazlardan uzaklaşarak her gün on dakika sohbet etmek, onlara günlerini nasıl geçirdiklerini sorarak onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. ?
UYUŞTURUCU TİCARETİNE BÜYÜK DARBE
Vali Düzgün, Kayseri´de Emniyet ve Jandarma Birimlerince yürütülen operasyonlar kapsamında ele geçirilen uyuşturucu madde miktarları ile ilgili katılımcılarla notlar paylaşarak, şu bilgileri verdi:
?Emniyet birimlerimiz Kayseri´nin transit geçiş güzergâhı üzerinde olması sebebiyle uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi mücadele ediyor. Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi konusunda Kayseri´de 2015 yılının ilk 10 ayında 357 bin 329 gram kubar, 64 bin 590 gram eroin, 1.683 gram toz esrar, 5900 adet ectasy, 4 bin 250 gram metamfetamin, 4 bin 342 kök kenevir ele geçirildi ve bu uyuşturucu ticareti yapan 1045 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 168´i tutuklandı.?
Vali Düzgün, ?Çocuklarımızın, gençlerimizin bu zararlı alışkanlıktan kurtulması spor ya da diğer alanlarda kendilerine farklı meşgaleler bulması ve psikolojik destek sağlanması ile mümkün olacaktır? diyerek, toplum olarak madde bağımlılığı ile mücadelenin önemine işaret etti ve katkı sağlayan bütün kurumlara teşekkür etti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, Kayseri´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında her türlü destek ve hizmete hazır olduklarını belirterek, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak faaliyetlerin öneminden bahsetti.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ da Kayseri´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve çalışmaların sonuçları hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu.
Kırıkkale ilinde yürütülen proje kapsamında görev alan ve kendisi de zamanında madde bağımlısı olup başarıyla bu bağımlılıktan kurtulan Hasan K. ise, yaşadıklarını samimi bir şekilde katılımcılarla paylaşarak, ?Ben yaşadım, gördüm. Asla bulaşmayın? mesajı verdi.
Kayseri Valiliği´nce hazırlanan ?Bağımlı Olma, Bağımsız Ol? isimli kısa film gösterisinin ve uyuşturucunun zararlarını anlatan ?Pembe Aslında Siyahtır? adlı tiyatro oyununun da sergilendiği toplantının ardından, Vali Düzgün ve protokol üyeleri tiyatro oyuncularını tebrik ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi