VALİ DÜZGÜN´E DUYGU

VALİ DÜZGÜN´E DUYGU

YÜKLÜ VEDA YEMEĞİ?.

Kayseri´de 3 yılı aşkın süredir görev yapan Vali Orhan Düzgün onuruna veda niteliğinde iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe ilimizin değişik kesimlerinden yedi yüzü aşkın davetli iştirak etti? Konuklarını tek tek tokalaşarak karşılayan Orhan ? Gül Düzgün çifti gecenin sonunda duygu yüklü veda ile uğurlandılar?.
Özel bir otelde düzenlenen yemeğe Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve eşi Nermin Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgerneral Aydoğan Aydın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, 25. Dönem Milletvekilleri Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış, 20. Dönem Kayseri Milletvekili İbrahim Yılmaz, 19. Dönem Kayseri Milletvekili Şaban Bayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Üniversite rektörleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve odaların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yoğun bir katılımın yaşandığı ve duygusal anların yaşandığı veda ve iftar yemeğinde konuşan Vali Düzgün, 3 yılı aşkın süredir yürüttüğü Kayseri Valiliği görevinin sonuna geldiğini belirterek, tüm Kayserililerden helallik istedi.
Dünyada hiçbir şeyin baki olmadığını kaydeden ve bir gün Kayseri Valiliği görevinin de son bulacağının bilincinde görevini yürüttüğünü anlatan Vali Düzgün, konuşmasına şöyle devam etti: ?Valilik görevi son derece onurlu bir meslek olduğu kadar sorumluluğu da oldukça yüksek olan bir görevdir. İmkânınız ve vaktiniz varken başınızı çevirdiğiniz, görmezden geldiğiniz her bir vatandaşın hakkının ve hukukunun korunamaması ve bunun sonucunda da affedilmeyen tek günah olan kul hakkına girme ihtimalinizin bulunması mesleğimizin ağır yükümlülüklerindendir. 20 yılı aşkın süredir yürüttüğüm Kamu görevinin 7 yılı Valilik, 8 yılı Kaymakamlıkla geçti. Arada kalan sürelerde Vali Yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Bakan Danışmanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nda Genel Müdürlük görevlerinde bulundum. Bu görevlerim sırasında da olabildiğince görevimin hakkını vermeye ve kul hakkı yememeye gayret ettim. Ancak muhatap olduğum yüz binlerce kitle karşısında irademle olmamakla beraber hakkını ve hukukunu gözetemediğim ve hakkını ihlal etmiş olduğum kişiler olabilir. Aranızda istemeden de olsa bu hukuka riayet etmediğim kişiler varsa haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Hak ve hukukun gözetilmesinde en büyük yargıç vicdanımızdır. Sahip olduğum yetkiler ve imkânlar çerçevesinde buradaki hizmetimi, Yüce Rabbimin ve Kayserili vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.?
Vali Düzgün, ayrılıkların üzücü olduğunu ama Valilik mesleğinin doğasında ayrılığın her daim var olduğunu belirterek, meslek hayatı boyunca Allah´ın izniyle kendisine bu onurlu görevleri tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerine teşekkürlerini iletti.
Aslen Kayserili olan Somuncu Baba´nın bir sözünü hatırlatan Vali Düzgün, şunları kaydetti:?Her şey, bizleri yaratan Yaratıcının izni ve iradesiyle oluyor. Aslen Kayserili olan Somuncu Baba Hz. diyor ki, ?Ne iyiliği dostundan, Ne kötülüğü düşmanından bil, İşlerini Hakka havale et, Her şeyi ondan bil´. Bir imtihan dünyası olan bu dünyada birileri bir şeylere vesile olabilir ama perde gerisinde kesinlikle O, Yüce Yaratıcı var. Dolayısıyla Kayseri Valiliği görevimin sona ermesinde, her şeyi bilen ve gören Rabbimizin bunu benim, ailem ve ülkemiz için hayırlı kıldığına inanıyorum. Mutlu olduğum bir husus ise Kayseri´ye meslekte büyüğüm olarak nitelendirebileceğim, Kaymakam adaylığı sürecinde yurtdışında 1 yıl Grup Başkanımız olarak görev yapan, bir anlamda kendisinin stajyeri olduğumu ifade edebileceğim kıymetli, tecrübeli ağabeyim Malatya Valisi Sayın Süleyman Kamçı geliyor. İnşallah yarın saat 16.00 civarında Valilikte devir-teslim töreni ile bu onurlu görevi kendisine devredeceğim. Bu programa katılmak isteyip de mekân sınırlılığı sebebiyle katılamayanlar olduğunu da tahmin ediyorum. Onlar da haklarını helal etsinler.?
Bir vefa hissi olarak veda yemeğine katılan ve katılamayan herkese teşekkür edip helallik isteyen Vali Düzgün, ??Kıymetli Konuklar, son olarak Kayseri´de bulunduğum süre içerisinde, mesai arkadaşı olarak, dost olarak bize destek veren, katkı veren, gönlünü ve evini açan hepinize teşekkür eder, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. Allahaısmarladık.? diyerek konuşmasını tamamladı.
Vali Düzgün´ün konuşmasının ardından Gül Düzgün´ün Kayseri için yazmış olduğu ?Kayseri´deki Dostlara? başlıklı şiir salondakilere okundu. Duygusal anların yaşanmasına neden olan şiirin dizeleri şu şekildeydi:
?Kayseri´de sevgi tohumu büyüdü,
Büyüdü de dostluğa yürüdü,
Güzel anlar, arkadaşlarla bütündü,
Sevdiklerimizle, sevgimiz bir ömür boyu sürdü,
İçimiz dualarla serinledi,
İnsanların sevgisi içimizde büyüdü,
Dualar, güzellikler tohumdan ağaca döndü,
Yeter ki faydalı olmak ideali içimizde büyüdü,
Hakkımız helal olsun,
Evimiz, gönlümüz sizlere açık olsun,
Güzel haberlerinizle gönlümüz coşsun,
Hep beraber Rabbimiz cennetine koysun.?
Konuşmaların ardından tüm Kayseri adına söz almak istediğini belirten ve duygularını ifade etmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´ de, Vali Düzgün´e Kayseri´ye kattığı değerlerden dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti? ?Bilirsiniz devletin soğuk yüzü hep valilerde görünürdü, hamdolsun son senelerde böyle bir durumdan kurtulduk. Asık suratlı, halka yukarıdan bakan valilerimiz son senelerde azaldı hatta Orhan Düzgün Valimizle bu durum tam tersine döndü. Yüzünden gülümsemeyi hiç eksik etmeyen ve halkla iç içe olan bir valimiz. Sanayici ile sanayici olan, turizmcilerle Kayseri´nin tanıtımını yapan, dolayısıyla Kayserili olmayan ama Kayseri aşığı bir Vali ile çalıştık. Ben kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, kendisini daha güzel makamlarda görmek üzere yolunun, bahtının açık olmasını diliyorum.?
Vali Düzgün için hazırlanmış olan ?Kayseri Sizi Hiç Unutmayacak? başlıklı slayt gösterisinde de, Vali Düzgün´ün Kayseri Valiliği görevi süresince geçirmiş olduğu anlardan bazı kesitler davetlilerle paylaşıldı.
Veda yemeğinin sonunda Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, misafirlerle tek tek vedalaştı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da