VALİ, GENÇLERLE KİTAP OKUDU

VALİ, GENÇLERLE KİTAP OKUDU

VALİ GÜNAYDIN: ?GENLERİMİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ?

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce ?Gençlik Haftası´ kutlama etkinlikleri kapsamında tertiplenen kitap okuma etkinliğine iştirak eden Vali Şehmus Günaydın gençlerle birlikte kitap okuyarak, okumanın önemine dikkat çekti. Vali Günaydın yaptığı değerlendirmede ?Gençlerimizin ülkemizin ve milletimizin inşasında ne kadar önemli rol yükleneceklerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle gençlerimizi de çok iyi yetiştirmek zorundayız.? ifadesini kullandı.

Gençlik Haftası münasebetiyle İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce tertiplenen kitap okuma etkinliği Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirildi? Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrenci ve vatandaşların yanlarında getirdikleri kitapları okudukları etkinliğe katılan Vali Şehmus Günaydın ve Gençlik ve Spor Müdürü Murat Eskici öğrencilerle birlikte kitap okudular.

Öğrencilerle beraber kitap okuduktan sonra konuşan Vali Günaydın, Gençlerimizle, vatandaşlarımızla birlikte bu etkinliğe katılmaktan çok büyük keyif aldığı belirterek ?Gençlik haftasındayız, gençlerimizin ülkemizin ve milletimizin inşasında ne kadar önemli rol yükleneceklerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle gençlerimizi de çok iyi yetiştirmek zorundayız. Her alanda onlara iyi bir eğitim vermek zorundayız, hayat tecrübelerini artıracak onları bu anlamda hazırlayacak bizler devlet olarak yapmak zorundayız. Gençlik haftasında ilimizde çok güzel etkinlikler yapılıyor, spor yarışmalarımız var. Ama içlerinde önemli arz edenlerden biriside bu kitap okuma etkinliğidir. Bu saatte bu kadar gencimiz bir araya gelmiş, kitap okuyor. Öyle zannediyorum toplumda da bir farkındalık yaratıyor. Bunu sağlamamız, okumamız lazım. Okumayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Sosyal medyaya ayıracağımız zamanın bir kısmını kitap okumaya ayırırsak topluma çok daha faydalı işler yapmış oluruz. Elbette gençlerimiz teknolojik gelişmelerden faydalanacak, bunlardan yararlanacak ama bunu ölçülü kullanmak lazım diye düşünüyorum. Uzun saatler bu işin başında kaldığımız zaman hem kendimizi yetiştirmekte önemli eksiğimiz olacak hem de sağlığımız yönünden de ciddi etkileri olacak. Özellikle spor etkinliklerinin yoğun olarak yaşandığı bu hafta da gençlerimizin masa başında sürekli oturmamaları sürekli hareket etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Bilinçli ve üretken bir toplumun oluşması için mutlaka ve mutlaka daha fazla okumalıyız ? şeklinde konuştu.

Vali Şehmus Günaydın etkinliğin ardından günün anısına öğrencilerin kitaplarını imzalayarak, vatandaşlarla sohbet etti.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı