VALİ GÜNAYDIN, KTO MECLİSİNDE KONUŞTU

VALİ GÜNAYDIN, KTO MECLİSİNDE KONUŞTU

FAİZ DÜŞÜŞÜ UMUTLANDIRDI

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Vali Şehmus Günaydın´ın da onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Başkan Ömer Gülsoy ekonomideki iyiye gidişin devam edeceğine inandıklarını vurgulayarak ?Enflasyondaki düşüş eğilimi, finansal konulardaki kısmi iyileşme ile birlikte,  ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceğine inanıyoruz? değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Vali Şehmus Günaydın´ın da onur konuğu olarak  iştirak ettiği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Yıldız, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy,  Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´da katıldı.

Tüm şehitlerimizin aziz ruhu için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile start veren toplantı da meclis başkanı Cengiz Hakan Arslan açılış konuşmasını gerçekleştirip gündem maddelerini üyelerin oylarına sundu?

Toplantıda katılımcılara seslenen Kto Başkanı Ömer Gülsoy geçtiğimiz hafta sonu ebediyete uğurladığımız şehit polis Taha Uluçay´ın ailesine başsağlığı dileklerini ileterek sözlerine başladı ve ekonomideki iyiye gidişin devan edeceğine inandıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

?Biz, Kayseri´nin en büyük meslek örgütü olarak, resmi veya özel toplantılarda yaptığımız değerlendirmelerde bardağın hem dolu tarafını, hem de boş tarafını birlikte görüyor ve yorumluyoruz. Geçtiğimiz yıl ağustos ayından itibaren ağırlıklı olarak dış müdahaleler ve son 5 yılda yaşadığımız 8 seçim nedeniyle ekonomimizde yaşanan daralmada kısmen iyiye doğru gidiş gördüğümüzü ifade etmek isterim. Son dönemde açıklanan ekonomik verilerin ılımlı bir toparlanma eğilimi sergilediğini, küresel büyüme eğilimindeki zayıflamaya rağmen,  rekabet gücündeki gelişmelerin etkisiyle  mal ve hizmet ihracatındaki artışın sürdüğünü, genel ithalatta gerilemede olduğunu, özellikle turizmdeki güçlü seyrin,  doğrudan ve bağlantılı sektörler kanalıyla, ekonomik göstergeleri iyiye doğru desteklediğini görüyoruz. Enflasyondaki düşüş eğilimi, finansal konulardaki kısmi iyileşme ile birlikte,  ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceğine inanıyoruz. Bu noktada hiç şüphesiz ki en önemli adım geçtiğimiz hafta içerisinde atıldı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu 4.5 yıl aradan sonra,  politika faizini 425 baz puan aşağı çekerek,  faiz oranını yüzde 24´den, yüzde 19.75´e indirdi. Bu kararın akabinde hükümetimizin alacağı yeni önlemlerle birlikte, reel sektörün rekabet edebilirliğinin artacağına, yeni üretim ve yatırımlar için fırsat doğacağına inanıyoruz. Özellikle yatırımların önünü açacak bu önemli karardan sonra, bankaların da bu indirimi ivedi şekilde kredi maliyetlerine yansıtması gerektiğinin altını çizmek isterim. Kamu veya özel bankalar, Merkez Bankası´nın faiz indiriminin yanı sıra, finansal raporlama ile ilgili aldığı kararlar doğrultusunda süratle piyasanın finansman ihtiyacına karşılık vermeli ve mutlaka kredileri hızlı bir şekilde yeniden yapılandırmalıdır. Ülke menfaatlerini gözeterek, ülke ekonomisine katkı sunmak için, canla başla çalışan iş dünyası, hiçbir şart karşısında bu çabasından vazgeçmemiş, mücadeleye devam etmiştir. Çalışan, üreten, ürettiğini yatırıma dönüştürerek ülke kalkınmasına katkı sağlayan iş insanları için, bu karar finansal sıkıntı çekilen şu günlerde yeni bir umut daha olmuştur. Sonbahardaki Para Politikaları Kurulu toplantısında da faizlerin yine 2 ? 3 puan kadar daha düşürülmesini bekliyoruz. Değerli misafirler; faizlerin düşürülmesi noktasında en büyük çaba şüphesiz ki Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Bu vesile ile üyelerimiz adına kendisine teşekkür etmek isterim.?

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden Vali Günaydın ise birlik beraberlik içerisinde Kayseri´yi çok daha iyi noktalara taşıma çağrısında bulunarak ?Gelin hep birlikte ülkemiz için yeni şeyler üretelim. Ürettiğimizi ülke ülke dolaşıp değerinde satalım. Kayseri´de dünyanın her ülkesine satılacak bir ürün mevcut. Bu potansiyelimizi doğru şekilde kullanıp ilimiz ve ülkemiz ekonomisine artı katma değer oluşturalım? ifadesini  kullandı.

HABER: CEYHUN ÜSTEN



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"