VALİ KAMÇI,

VALİ KAMÇI,

?ANNE VE BABA DUASI ALIN? ...

Vali Süleyman Kamçı, 15 Mayıs tarihini içine alan haftada kutlanan Aile Haftası münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ile 53 yıllık evli Burhan- Şerife Karamustafaoğlu ve 48 yıllık evli Nurettin- Saniye Koç ailelerini makamda kabul eden Vali Kamçı, tüm ailelerin haftasını kutladı.
Ailenin bizim toplumumuzda en kutsal kurumlardan birisi olduğunu vurgulayan Vali Kamçı, anne ve baba için ömürleri boyunca çocuklarının büyümediğini ifade etti.
Ailenin çocuklarına her zaman kol kanat gerdiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
? Çocuk okula başlamadan önce aile bir okul. Çocuk ne alıyorsa küçük yaşta ailesinden alıyordur. Aile bütün toplumlarda olduğu gibi bizim toplumuzda da kutsal bir kurumdur. Bu anlamda aileye önem veriyoruz. Değerli çiftlerimizde 50 yılını tamamlamışlar. Allah daha uzun ömürler versin. Sağlık içerisinde uzun bir hayat diliyorum sizlere.?
Vali Kamçı son olarak yeni evlenecek çiftlere, ?Anne-baba duası almak önemli. O anlamda anne baba muvafakati olmadan yapılan evliliklerin belki yüzde 10 başarılı oluyor, öbürleri başarısız oluyor. Anne baba yanlış düşünüyor gibi gelebilir gençlere ama anne ve baba evladının hiçbir şekilde kötülüğünü istemez. O nedenle anne ve babanın gönlünü alarak evlilik yapmak lazım. Almadan bir işe kalkışmamak lazım.? nasihatini vererek, aile olmanın önemine değindi.
53 yıllık evlilik tecrübesinden gençlere nasihatler veren Burhan Karamustafaoğlu, insanın aile hayatında inişleri çıkışları olduğu gibi tatlı ve huzurlu günlerinin de olduğunu ifade ederek, ?Bizim aile birliğimizin bunca uzun zaman sarsılmadan devam edişindeki en büyük etken eşimle birlikte iyi bir tamirci olmamız. Kırılan vazo tamir edilmez ama kırılan kalpler tamir edilebilir. Bunun da tek ilacı özür dilemektir. En çok bu kelimeyi kullanırız.? dedi.
48 yıllık evli Nurettin Koç ise evlilikleri boyunca tüm kararları birlikte aldıklarını ifade ederek, her türlü sorunu ortaya koyup tartıştıklarını ve doğrusunu bulup karşılıklı anlayış içerisinde hayatlarını yürüttüklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ailelerle bir süre sohbet etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor