VALİ KAMÇI,

VALİ KAMÇI,

?EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR?

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği ile açılışı gerçekleştirilen Tasarım Kreş ve Anaokulu´nun açılış programına katıldı. 

Açılış programına Vali Kamçı´nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Müftüsü Doç.Dr.Şahin Güven, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. 

Vali Kamçı programda yapmış olduğu konuşmada, ?Eğitim ve öğretim hemen hemen nüfusun tamamına yakınını ilgilendiren bir konu olması münasebetiyle; gelişmiş, çağdaş toplumların en duyarlı ve vazgeçilmez önceliğidir. Çünkü eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir.? Dedi 

Okul öncesi eğitim dönemi de çocuklarımızın en hızlı geliştiği dönem olduğunu ifade eden Vali Kamçı sözlerini şöyle sürdürdü.? Nitekim çocukların temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitilme çağları 0?6 yaş arasıdır. Dolayısıyla devletimiz okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık vermeye başladı. Bu anlamda anaokullarının yapılması devletin yatırım programlarına alınmaya başlandı. Çocuklarımızın eğitim çağına girdiği andan itibaren bu okullara gelmesi, öğretmenlerimizin nezaretinde geleceğe hazırlanmasını önemsiyoruz. ?En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır.? düşüncesiyle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tüm okullarımızda başarılı geçmesini temenni ediyorum. ? diye konuştu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sibel Sönmez´in Okul Öncesi Eğitim Sistemi hakkında yapmış olduğu sunumun ardında Kreş ve Anaokulunun açılışı Vali Kamçı ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"