VALİ KAMÇI

VALİ KAMÇI

İL İSTİHDAM KURULU´NA BAŞKANLIK ETTİ?

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Süleyman Kamçı başkanlığında toplanarak, 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdi.
Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organizesiyle Anadolu Harikalar Diyarı Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Kamçı´nın yanı sıra, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Kamçı, Kayseri´nin istihdam oranlarının artırılması konusu ile mesleki eğitim çalışmalarının önem taşıdığını belirterek, kurulun çok daha etkin çalışmalar yapması gerektiğine işaret etti.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun Nisan ayından bu yana yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda Vali Kamçı, Kayseri´de iş arayan ile işçi bulmak isteyenleri etkili bir organizasyon ile buluşturduklarını ve her iki tarafın memnuniyetini sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, İşe Yerleştirme ve Danışmanlık servisine 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında alınan başvurular sonucunda 63 vatandaşın davet edildiğini, davete icabet eden 25 vatandaşa İş Arama Becerileri Geliştirme Semineri verildiğini açıkladı.
İleriki dönemlerde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Kamçı, Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesine İlişkin Genelge kapsamında, yatak odası tekstili hazırlamada 20 kadın, Aşçı çıraklığında 20 kadın, Ev tekstili ürünleri hazırlamada 20 kadın, halı dokumada 25 kadın olmak üzere toplam 85 kursiyere 2016 yılı eğitim planına dahil edilerek kurs açılacağını ifade etti.
Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, desteklerini esirgemeyen Vali Kamçı´ya teşekkür etti.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor