TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

VALİ KAMÇI: "HUZUR KENTİ OLMAMIZDA EMNİYETİN KATKISI BÜYÜK"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kamçı mesajında, ülkede huzur ve güven ortamının oluşmasını sağlayan, gerektiğinde canını hiçe sayarak, adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yapma gayretinde olan polislerin görevinin sadece suçluyu yakalamak değil, suçun önlenmesi olduğunun bilincinde olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisinin ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabileceğini belirten Kamçı, şunları kaydetti:

"Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ´Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.´ sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşamak için güvenliği sağlamamız şarttır. İşte bu gerçekten hareketle emniyet teşkilatımız her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara ´iç güvenlik´ hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir."

Kamçı, emniyet teşkilatının,  hayata geçirdiği sosyal projeler ve Kayseri´de yaptığı başarılı çalışmalarla ilin bir huzur kenti olmasında ciddi katkılar sağladığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, klasik güvenlik yaklaşımları yerine, bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Türk polis teşkilatının birey hak ve özgürlüklerinin kısıtlayıcısı değil güvencesi konumunda olduğunu bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle polis teşkilatımızın görevleri esnasında şehit olan mensuplarına Allah´tan rahmet, kahraman gazilerimiz ve emeklilerimiz ile vazifeleri başındaki bütün güvenlik görevlilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi