VALİ KAMÇI ? SURİYELİ ÇOCUKLARI

VALİ KAMÇI ? SURİYELİ ÇOCUKLARI

KENDİ ÇOCUKLARIMIZDAN AYRI TUTMUYORUZ?

Vali Süleyman Kamçı, Suriyeli öğrenciler tarafından hazırlanan ?Türkiye Şefkat Yuvası? temalı programa katılarak, ?Suriyeli çocukları kendi çocuklarımızdan ayrı tutmuyoruz, eşit koşullarda ve aynı sınıflarda eğitim görmelerini sağlıyoruz? dedi.

Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesi kapsamında Kayseri Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile Suriyeli öğrenciler katıldı.

Vali Kamçı, programda yaptığı konuşmada, Türk Milletinin, tarih boyunca ırkı, dili, dini, milleti ne olursa olsun ezilmiş, mağdur edilmiş ve zulme uğramış insanların yanında olduğunu ve tüm gücüyle onlara kol kanat germeye gayret ettiğini vurgulayarak, yaklaşık 6 yıldır bu anlayışla Suriyeli kardeşlerimizi ülkemizde misafir ettiğimizi söyledi.

Eğitim, sağlık, sosyal hizmetler gibi birçok hizmetten faydalanmalarına imkan sağlandığını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şu şekilde devam etti:

?Suriye´de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve büyük sıkıntılar yaşayan çocukların geleceğini ve rahatını ayrıca önemsiyoruz. Tüm çocuklar gibi Suriyeli çocukların da en önemli ihtiyacı ilgi, sevgi ve şefkattir. Bu kapsamda Suriyeli öğrencilerimize, eğitim öğretimlerini okullarımızda sürdürmeleri için gerekli fırsatlar sağlanarak, çocukların geleceklerini inşa etmeleri için ihtiyaçları olan bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.?

Suriyeli çocukların kendi çocuklarımızdan ayrı tutulmadığını ifade eden Vali Kamçı, ?Eşit koşullarda ve aynı sınıflarda eğitim görmelerini sağlıyoruz. Bugün Suriyeli öğrencilerimiz, ülkemize karşı hissettikleri duyguları sergilemek üzere karşımıza çıkacaklar. Onların sergileyeceği bu gösteri, inanıyorum ki ülkemize ve milletimize karşı vefa ve minnet duygularının da bir yansımasıdır.? dedi.

Konuşmaların ardından, Suriyeli öğrencilerin halk oyunu gösterileri, müzik dinletileri ve ?Şefkat Eli Türkiye? adlı tiyatro oyunu ilgi ile izlendi. Vali Kamçı, gösterilerde yer alan öğrencileri tebrik ettikten sonra onlarla bir süre sohbet etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor