VALİ KAMÇI´DAN

VALİ KAMÇI´DAN

TALAS´A TURİZM DESTEĞİ

Vali Süleyman Kamçı, tarihi yapıların restorasyonu ve turizm çalışmalarıyla son yıllarda adından söz ettiren Talas´ta incelemelerde bulundu. İlçenin manevi isimlerinden Somuncu Baba çilehanesi ve çevresindeki çalışmaları değerlendiren Vali Kamçı, "Buranın ayağa kaldırılması ve manevi turizme kazandırılması için yapılan çalışmalara destek vereceğiz. İnşallah güzel bir sonuç ortaya çıkacak" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Vali Süleyman Kamçı´ya ilçede tarihi yapıların restorasyonu ve manevi isimlerin turizme kazandırılması çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Akçakaya Mahallesinde dünyaya gelen Horasan erenlerinden Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri´nin çilehanesi ve çevresindeki çalışmaları inceleyen Vali Kamçı, daha sonra eşi Ayşe Kamçı ve Başkan Palancıoğlu ile birlikte bir vatandaşın daveti üzerine evine misafir olup kahve içti. Ardından Talas´ın turizmde önemli hizmetlerinden faytona binen Vali Kamçı ve eşine, Başkan Palancıoğlu ve eşi eşlik etti.
Cemil Baba Mezarlığı önünden başlayıp tarihi Tablakaya Mahallesindeki eski belediye binası ve Harman Meydanını kapsayan fayton turu sonrası açıklamalarda bulunan Vali Kamçı, Talas´ın turizm çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Vali Kamçı, "Talas gezimize Somuncu Baba ile başladık şimdi turizmi geliştirebileceğimiz alanları değerli başkanımla gezmeye devam ettik. Somuncu Baba evliya tarihimizde çok önemli bir yeri olan büyük zat-ı muhterem. Daha önceki görev yerim Malatya´nın Darende ilçesinde meftun olduğu biliniyor. Somuncu Baba manevi tarihimizin önemli isimlerinden Hacı Bayram-ı Veli gibi bir muhteremin hocalığını yapmış, Akçakaya´da doğmuş. Bu anlamda Talas Belediye Başkanımıza oranın restorasyonu ve manevi turizme kazandırma çalışmalarıyla ilgili verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız. Çalışmalar tamamlandığında inşallah orası güzel bir yer olacak." dedi.
Vali Kamçı, Talas´ın Ali Dağı´nın eteğinde güzel, tarihi bir ilçe olduğunu belirterek, "İlçemizle ilgili belediye başkanımızın güzel projeleri var. Belki ileride ilçeden Ali Dağı´na teleferik yapmam mümkün olabilecek. Kendisi Talas´taki faytonlarla şehrimizin turizmine katkı sağlamaya çalışıyor. Ben emek gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür güzelliklerin devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Sayın Valimiz Talas´ta konakladığı için aslında Talaslı. Dolayısıyla hem ilçemizi tanıtıyor, hem de projelerimizi anlatıyoruz. Valilik olarak sokak sağlıklaştırma ve eski belediye binamızın restorasyonu gibi projelerimize verecekleri destekler nedeniyle şükranlarımı sunuyor, Kayseri´deki görevlerinde başarılar diliyorum." diye konuştu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor