VALİ ORHAN DÜZGÜN´ÜN

VALİ ORHAN DÜZGÜN´ÜN

?12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ? MESAJI

 

Milletimizin onurlu mücadelesinin şiire dökülmüş hali olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümünü anmanın gururunu yaşıyoruz.
Kiralık bir evde, fakru zaruret içinde hayatını sürdürürken marş için konulan ödülü reddederek ısrarlar üzerine yarışmaya katılan Mehmet Akif Ersoy´un yazdığı İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, milletimizi ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
Kurtuluş Savaşı´nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olan, içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerini çok iyi bilen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, o zor günlerde umudunu hiçbir zaman kaybetmeden milli mücadele heyecanını İstiklal Marşımız vesilesi ile dizelerine aktarmıştır.
Başta gençlerimiz olmak üzere bizlere düşen görev, bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmak, istiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir.
Ülke ve millet olarak geçirdiğimiz zor günlerde, al bayrağımız için kahramanca mücadele eden asker ve polislerimize muvaffakiyetler diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimiz ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak