VALİ SÜLEYMAN KAMÇI

VALİ SÜLEYMAN KAMÇI

? ÜLKEMİZDE MADDE BAĞIMLILARININ ORANI %2.7 DİR? ...

Kayseri Valiliğince hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile kentte 11 Bağımlılık Danışma Merkezi kurulacak. Vali Süleyman Kamçı konuya dair yaptığı değerlendirmede "Bağımlılık Danışma Merkezleri Projesini hayata geçirerek, madde bağımlısı gençlerimize ve ailelerine rehberlik hizmetleri vererek destek olmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı?
Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce bağımlı gençler ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla, ´Bağımlılık Danışma Merkezleri Kurulması Projesi´ hazırlandı.
Projeye, 13 kamu kurum ve kuruluşu da destek verdi. ORAN´ın maddi destek verdiği projenin tanıtımı için Valilik hizmet binasında toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Süleyman Kamçı insanlığın önündeki en önemli meselelerden birisi olan madde bağımlılığının özellikle gençleri ve çocuklarımızı etkisi altına aldığını vurgulayarak ? Ülkemizde madde bağımlılığı %2.7 oranındadır bu oran dünya ortalamasının altında olmasına rağmen bize göre çok yüksek .bunu azaltmamız gerekmektedir dünya ortalamasının yüksek olması bizi engellemeyecektir daha hızlı artın bir gayretle çalışmalarımızı yürüteceğiz toplum yapısının derinden tehdit eden madde bağımlılığına karşı kamu, özel sektör ve sivil toplum birlikte mücadelesi çok önem arz etmektedir? ifadesini kullandı?
Vali Kamçı sözlerinin devamında gençlerin bu kötü alışkanlıktan uzak tutulması için elimizden geleni yapmamız ve onların korunmasının çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti? "Anne ve babasıyla sağlık bağ kurabilmiş, yeterli sevgi ve ilgiyi alabilmiş bir ailede yetişen ve arkadaş çevresi iyi olan gençlerin herhangi bir maddenin esiri olmaya ihtiyaç duymadığı da aşikardır. Madde bağımlılığı olan çocuklara baktığımızda mutlaka ailevi problemlerin ve arkadaş çevresinin birinci derecede etkili olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin küçük yaşta sanatsal faaliyetlere ve spora yönlendirilmesi, kendileri ve toplumumuzun geleceği için faydalı hobiler edinmeleri gerekir. Bu noktada da belediyelerimize sporla ilgilenen kuruluşlarımıza ve okullarımıza büyük görevler düşmektedir. Onlar da çocuklarımıza bu olanakları sağlamak durumundalar. Kurum ve kuruluşlar bu olanakları sağladıkları zaman, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak mümkün olabilecektir."
Vali Kamçı ayrıca Bağımlılık Danışma Merkezleri Projesi´ni uygulamaya koyarak, madde bağımlısı gençler ve ailelerine rehberlik hizmetleri vererek destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak ? 267 bin lira proje bedelli bütçeye sahip Danışma Merkezlerinde 60 uzman görevlendirilecek. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Proje Koordinatörü Mahmut Işıkgöz ise ?Projemiz, bu anlamda Türkiye´de bir ilk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın da projemize benzer bir çalışmayı hayata geçirdiğini biliyoruz ama böylesine kapsamlı bir danışma ve rehberlik merkezi olarak bizim projemizin henüz bir benzeri yok. Kayseri´de uyuşturucu kullanımı, batı illerine ya da Avrupa ülkelerine göre azdır? şeklinde konuştu?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor