Vali Çiçek:  “15 Temmuz bir direnişin adıdır”

Vali Çiçek:  “15 Temmuz bir direnişin adıdır”

 ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Vali Gökmen Çiçek önderliğinde bir araya gelen ilimiz protokol mensupları Kartal Şehitliği’ni ziyaret ettikten sonra Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince hazırlanan eserlerin sergilendiği “Milli İrade Uğruna Türkiye Aşkına” isimli serginin açılışına iştirak ettiler.

Kartal Şehitliği’nde başlayan programa Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  ilçe belediye başkanları, Sivil Tolum Kuruluşu ve Meslek Odaları temsilcileri,  şehit aileleri ve ilimiz sakinleri katıldı.

Vali Çiçek burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz bir direnişin bir alçaklığa karşı milletimizin fırsat vermeyeceğini egemenliğimizin daha binlerce yıl süreceğini, bu topraklarda özgür ve hür olarak yaşayacağımızı, ezanlarımızın dinmeyeceğini gösteren bir direnişin adıdır” değerlendirmesinde bulundu.                                                                                                

Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da 15 Temmuz önemli bir kırılma ve dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti  “Yakın siyaset tarihinde ufkumuzda olmayan insan tiplerinin bir araya gelmesiyle beraber FETÖ gurubunun yaptığı bir kalkışmaydı. Buna milletimiz verdiği cevap çok net ve açıktı. Hem gençlerimize hem de milletimize önümüzdeki uzun zaman içerisinde örnek olabilecek çok önemli bir kırılma ve dönüm noktasıydı”  

Katılımcılar konuşmaların ardından şehitler için dua edilip, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.     

Vali Çiçek önderliğinde hareket eden protokol üyeleri şehitliğin ardından Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği ‘Milli İrade Uğruna Türkiye Aşkına’ isimli serginin açılışına katıldı.                            

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi ve ekledi  “Bundan tam 6 yıl önce haince ortaya çıkan harekatı her zaman vatanına ve milletine sevdalı anlayış içerisinde göğsünü siper ederek durduran bu aziz millet bizim gururumuz olmuştur. 15 Temmuz gecesini hepimiz hatırlıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda 200 binden fazla vatandaşımız bir araya gelerek adeta bayrağı, vatanı, devleti ve milleti için olmazsa olmaz olarak görüp hainlere karşı göğsünü siper ederek, o geceyi nöbet tutarak ve daha sonraki süreçte de yine biz buradayız diyerek gerekeni yaptıklarını hep beraber hatırlıyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Ben şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum”                                                                                        

ERÜ Rektörü Mustafa Çalış ise 15 Temmuz’un Türk milletinin boyun eğmeyeceğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu “15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış ve ülkemizin neredeyse her kurumuna sızmış FETÖ mensubu hain teröristlere o gece milletimiz unutamayacakları bir ders vermiştir. Varoluşundan bu yana kahramanlık destanları yazan aziz Türk milleti, o gece top, tüfek ve uçakların karşısında göğsünü siper etmiş, canları pahasına ülkelerine sahip çıkmışlardır. Çanakkale ruhunun yeniden canlandığı ve aziz Türk milletinin kahramanlık destanlarından birisi olan 15 Temmuz, Türk milletinin tarihi boyunca iç ve dış düşmanlarına karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini ve eğmeyeceğinin de bir göstergesi olmuştur. Ben tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum”                                      

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan eserlerin sergilendiği “Milli İrade Uğruna Türkiye Aşkına” sergisinin kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerden sergi ile ilgili bilgiler alıp, eserleri incelediler.                           

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”