VALİ DÜZGÜN`DEN EĞİTİM CAMİASINA MESAJ

VALİ DÜZGÜN`DEN EĞİTİM CAMİASINA MESAJ

Vali Orhan Düzgün, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Düzgün masajında, "geleceğe daha güvenli bakabilmemizin en yegâne yolu eğitimdir. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak çocuklarımızı

2013-2014 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vaili Orhan Düzgün, "Bir önceki eğitim öğretim yılından hem derslik hem öğrenci hem de öğretmen sayısı olarak daha güçlü bir şekilde yeni dönemi karşılıyoruz” dedi.

                Eğitimin, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumunda olduğunu hatırlatan Vali Düzgün mesajına şu şekilde devam etti:

                "Her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini bilen, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe daha güvenli bakabilmemizin en yegâne yolu eğitimdir. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanmış olarak hayata atılması için aramızdaki diyalogu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız. Her şeyin büyük bir hızla değiştiği, beklentilerin, talepler ve mesleklerin sürekli bir değişim içinde olduğu günümüzde, eğitim konusunda fiziki imkânlarımızı sürekli gözden geçiriyor Kayseri’nin en ücra köşesindeki bir köyümüzde yaşayan yavrumuzun da eğitim hakkını kutsal sayıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en önemli varlıklarımız olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Anne ve babaların emaneti olarak gördüğümüz yavrularımızın eğitim ve öğretim koşullarını daha iyiye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Eğitim camiamızın her bir bireyi bu sorumluluk içerisinde dinlenmiş, moral ve motivasyonunu daha da artırmış bir şekilde yeni döneme hazır durumdadır. Kayseri’nin sanayi ve ticaret gibi pek çok alanda gösterdiği gelişim eğitim alanında da kendini göstermektedir. Bu durum rakamlara da yansımıştır. Kayseri genelindeki derslik mevcudumuz bir önceki döneme göre 399 artmış ve derslik sayımız 9 bin 865’e ulaşmıştır. Yine bir önceki döneme göre eğitim öğrenim görecek öğrenci sayımızda 10 bin artışla 290 binlere ulaşmıştır. Derslik ve öğrenci sayımız artarken aynı paralel de öğretmen sayımızda yaklaşık 600 artış göstererek 15 bin 510’a ulaşmıştır."

                Mesajının son bölümünde eğitim öğretim hayatıyla ilk kez tanışan öğrencileride unutmayan Vali Düzgün, "Bu yıl okula yeni başlayan ilkokul 1. Sınıf öğrencimiz ise yaklaşık 30 bin kişidir. Eğitim camiamız ve bizler yavrularımızı kucaklamaya hazırız. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe yürürken her daim ellerinden tutacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyor, eğitim kalitesinin ve başarının artırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza, eğitime destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı