VALİ GÜNAYDIN DENETİMLERE KATILDI

VALİ GÜNAYDIN DENETİMLERE KATILDI

“İLİMİZDE VAKA SAYILARINDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞLER VAR”

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kent merkezinde yapılan denetimlere katıldı. Denetimlerde açıklamalarda bulunan Günaydın,” İlimizde vaka sayılarında önemli düşüşler var “ dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen denetime katılan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Pandemi Kayseri’de ve ülkemizde yaşayan herkesin sorunu. Bu sorunların çözümü çok net belli, tedbirlere uymak” dedi. Gerçekleştirilen denetimlerin amacının vatandaşlara ceza yazmak olmadığını ifade eden Şehmus Günaydın, “Önemli olan kuralların ve tedbirlerin uygulanma noktasında hangi aşamadayız ve eksiklerimiz neler bunları tespit etmeye çalışıyoruz. Evinde kurallara uyarak, oturan vatandaşlarımızda hakkını korumamız lazım. Onları da düşünmemiz lazım. Onlar evde oturuyorken, dışarıya gereksiz şekilde çıkarsak, muafiyetleri kötüye kullanırsak evde oturan vatandaşlarımıza haksızlık olur. Buna da sebebiyet vermememiz lazım. Çünkü bu sorun hepimizin sorunu. Kayseri’de yaşayan ülkemizde yaşayan herkesin sorunu. Bu sorunların çözümü çok net belli tedbirlere uymak. Biz tedbirlere uyduğumuz müddetçe sonuç almamız yakın ve kolaydır. Tedbirlerden uzaklaştığımız zaman da sonuç almamız güçleşiyor. Onun için ortaya konulan tedbirlere, kurallara uymamız bizim hem sorumluluğumuz, hem görevimiz, hem de bizim menfaatimizedir. Hep diyoruz ki sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletelim. Onlara destek verelim, onlara katkı verelim istiyoruz. Bunu yolu tedbirlere uymaktır. Gerekmedikçe dışarı çıkmayacağız. Ev ziyaretleri yapmayacağız. Ortak kullanım alanlarında bir araya gelmeyeceğiz. Biraz daha sabır göstereceğiz ki bayramda daha güzel bir tablo ile karşılaşalım” ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarında önemli düşüşler olduğunu söyleyen Günaydın, “Ülkemiz genelinde vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. Önemli düşüşler yaşanıyor. İlimizde vaka sayılarında önemli düşüşler var. Ancak yeterli değil. Çok daha fazlasını başarabiliriz. Kayseri olarak çok daha fazlasını becerebiliriz. Bu durumdan daha yukarılara gitmek için, daha fazla kazanım elde etmek için, daha fazla vaka düşüşünü elde etmek için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi