VALİ GÜNAYDIN UYARDI

VALİ GÜNAYDIN UYARDI

“MASKESİNİ ÇIKARAN PAZARCI TEZGANINDAN OLACAK”

Maske ve sosyal mesafe denetimlerine yurt genelinde hız kesmeden devam edilirken Kayseri’de de devam edildi. Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Sahabiye ve Düvenönü mahallelerinde denetim gerçekleştirdiler. Vali Günaydın ilimizi için henüz tehlikenin geçmediğinin altını kalın çizgilerle çizerek “"En önemli risk alanlarımızdan biri pazarlardı. Yeni tedbirler kapsamında artık meskesini takmayan pazarcı tezgahından olacak” ifadesini kullandı.

Kayseri Valiliği hizmet binası önünde medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, denetimler yaparak gerekli önlemleri anlattıklarını hatırlatıp, daha önce yaptıkları 15 günlük evden çıkmama çağrısının sonuç verdiğinin altını çizerek “İlimiz sakinleri uyarılara çok büyük oranda kulak verip, dikkate aldı” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Günaydın sözlerinin devamında vatandaşların önemli kısmının maske takmaya özen gösterdiğini, kurala uymadığı tespit edilen bazı işletmelere ise cezai işlemler uygulandığını kaydetti.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun hafta içinde önemli kararlar aldığını aktaran Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü… "En önemli risk alanlarımızdan biri pazarlardı. Pazarlarda hepimiz değişik zamanlarda gerek tebdili kıyafet gerekse açıktan denetim yapıyoruz. Bu denetimlerde ihlal tespit edildiğinde gerekli cezai işlemleri yapıyoruz. Son olarak Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde yapılan denetimlerde bir pazarı seyreltme kararı aldık. Yani pazarın yarısı bir hafta, yarısı diğer hafta gelecek. Bu kurallara uymama durumu devam ettiği sürece bazı pazarları süresiz kapatmayı da değerlendirebiliriz. Çünkü vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın sağlığı bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarda bazı pazarcı esnafının maske takmadığını da tespit etik. Hıfzıssıhha Kurulu şöyle bir karar aldı. Bundan sonra pazarlarda maske takmadığı tespit edilen esnaf birinci seferde pazardan ihraç edilecek. İkinci maske takmama ihlalinde ise 3 hafta pazara alınmama cezası verilecek. Üçüncü maske ihlalinde de o pazarcı arkadaşımıza süresiz pazara alınmama cezası verilecek."

Vali Günaydın, sigara içerken maskesini indirenlere de para cezası uygulandığını anımsatıp bu konuda taviz verilemeyeceğini vurguladı.

Açıklamanın ardından Sahabiye ve Düvenönü mahallelerinde denetime katılan Günaydın, esnafa maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu. Çay ocaklarını ve dükkanları denetleyen Günaydın, esnaf ve çalışanlara alınan tedbirlerin önemini anlattı.

Bir esnafın maske takmadığını gören Günaydın, ceza kesilmesi talimatını verdi. Denetimler sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda da sigara içerken maskesini çıkartan bir kişiye para cezası uygulandı.

Denetime eşlik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da