VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

VALİ GÜNAYDIN: "15 GÜNLÜK GAYRET VAKA SAYISINI AZALTTI”

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Korona Virüs denetimlerine devam etti. Gevher Nesibe Mahallesi’nden başlattıkları denetimlerinde esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunup ; pandemi sürecinde uyulması gereken kuralları anlatan ikili tedbirleri elden bırakmamak gerektiğinin altını kalın çizgiler ile çizdiler. Vali Günaydın denetim sonrası yapığı değerlendirmede "15 günde vatandaşlarımızın yapmış olduğu gayret ve destek vakaların durmasını sağladı. Bu kararlılıkla devam edip mecbur kalmadıkça evden çıkmaz isek, 15 gün sonra bu trendin hızla aşağı doğru indiğini görürüz” ifadesini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç denetimlerine Gevher Nesibe Mahallesi’nden başlayarak, Kurşunlu Parkı, Düvenönü Meydan dahil olmak üzere Sur Caddesi’nde devam ettirdiler.

Esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunarak, pandemi sürecinde uyulması gereken kuralları anlatan Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç tedbirli olmak gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizdiler.

Vali Günaydın denetim uygulamasını takip eden medya mensuplarına yaptığı değerlendirmede maske ve mesafe kurallarına uymanın önemine dikkat çekerek "Bildiğiniz gibi bizler, haftanın bir günü hayatımızın hemen hemen bütün alanlarında denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerdeki amacımız da vatandaşımızdaki duyarlılık olayını daha üst seviyelere çıkartmak, vatandaşımızı bilgilendirmek ve bunu canlı tutmak. Virüsle mücadeleyi her saniye çok üst seviyede tutmak zorundayız. bizim bu mücadelede duraksamamız söz konusu olduğunda olumsuz etkilerini hep beraber görüyoruz. Bu olumsuz etkilerle karşılaşmamak adına mücadele ruhunu üst seviyede tutmak için bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız Kayserimizde bu denetimler yapıyoruz. Her geçen gün vatandaşımızın bu konudaki hassasiyeti artıyor. Bundan 15 gün önce bir çağrıda bulunmuştuk vatandaşlarımıza; gerekmedikçe evden çıkmıyoruz. Çağırımıza uyan vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında son 15 günde alınan tedbir ve vatandaşların gösterdiği gayretlerin vaka artışını durdurduğunu, bu günden itibaren amaçlarının vaka sayısını daha da azaltmak olduğunu belirten Vali Günaydın; "Her şey bittiği, riskin bittiği anlamına gelmiyor. Ama hastanelerimize, vaka sayılarımıza baktığımız zaman bu 15 günde vatandaşlarımızın yapmış olduğu gayret ve destek vakaların durmasına neden oldu. Şimdi hepimize düşen görev, bizim hızlı bir şekilde aynı kararlılık ve hassasiyetle gerekmedikçe evden çıkmayacağız, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyacağız. 15 gün sonra bu trendin hızla aşağı doğru indiğini görelim. Riskimiz bitmedi, henüz işimiz bitmedi. Yine aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın hastaneye gelme oranında azalmalar başladı. Yani şuan için söylüyorum, vaka sayılarının artışını durdurduk. Bu ileride artmayacağı anlamına gelmiyor. Tedbiri elden bıraktığımız zaman bu vaka sayıları tekrar artışa geçer. Ama bizim süratle bu vaka sayılarına aşağı çekebilmemiz için, sağlık çalışanlarına daha fazla katkı ve destek verebilmemiz için mutlaka ve mutlaka bizim aynı hassasiyetle tedbirlere uymamız, gerekmedikçe dışarı çıkmamamız lazım" şeklinde konuştu.

Açıklamasında Sağlık Bakanlığınca belirlenen kurallara uymayan işyerlerine de cezai işlem uygulandığını hatırlatan Vali Günaydın, "Risk alanlarını tek tek analiz ediyoruz, arkadaşlarımız raporlar hazırlıyor. Biliyorsunuz geçen hafta piknik alanlarını kapattık, park ve bahçeleri kapattık, oyun alanlarını kapattık, bazı bölgelerde de çay ocaklarını kapattık. Esnafımıza seslenmek istiyorum, hiçbir işletmeyi kapatmadan, hayatın normal akışı ve seyri için tedbirler alıyoruz. Bu tedbirlere uyulduğu takdirde işletmeler kapatılmayacak. Ama maalesef bazı işletmelerimizde yapılan denetimlerde Sağlık Bakanlığınca belirtilen kurallara uyulmadığını maalesef gördük ve cezai işlemler uyguladık. Maske takma konusunda ihmali olanlara da cezaları yazıyoruz. Herkes belirlenen alanlarda maskesini takmak, mesafesini korumak, temizliğe uymak zorunda. Bunlar olmazsa olmazlarımız. Bunları titizlikle uygulamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, değerlendirmesinde, “Kayseri’ye yakışına yapmak azmiyle”, en doğru kararları, en doğru zamanda vererek, ulaşım filosuna 24 yeni otobüsü eklediklerini ifade etti. Pandemi süresince hem şehir içi yolcu trafiğini rahatlatmayı, hem de ulaşım hizmetlerini en üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirten Başkan Büyükkılıç, vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve ulaşımla ilgili fedakarlıklara devam edecekleri mesajını verdi.

“Kayseri’deki vatandaşlarımızın konforunu önemsiyoruz” diyen Başkan Büyükkılıç, vaka artış hızının sonlanmasının sevindirici olduğunu dikkati çekerek, bunun rehavete yol açmaması gerektiğini ve aynı duyarlılıkla tedbirlerin alınması gerektiğine işaret etti.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da