VARELA İÇİN NE DEĞİŞTİ?

VARELA İÇİN NE DEĞİŞTİ?

ÖNCE TERÖR DEDİ SONRA İMZAYA GELDİ .

Kayserispor´un dış transferde görüştüğü ve sonuca bağlayarak takıma kattığı Porto´lu kanat oyuncusu Silvestre Varela´nın tutarsızlığı taraftarı üzdü. Transfer için ?tamam´ diyen Varela daha önce ise Türkiye´deki terör olaylarını bahane ederek ?hayır´ cevabı vermişti.
Transfer yasağını kaldırdıktan sonra 7 yeni oyuncusuna lisans çıkartan Kayserispor´un son ismi olan ve daha önce ?Türkiye´de terör var. Transfer düşünmüyorum´ diyen Porto´nun kanat oyuncusu Silvestre Varela artık sarı-kırmızılı formayı giyecek.
Kayserispor´un İzmir kampına katılarak 2,5 yıllık sözleşmeye imza atan Varela´nın bu tutumu ise taraftar arasında hem sevinç, hem de üzüntü oluşturdu. Spor camiası ise önce ret sonra evet diyen Silvestre Varela´nın bu kararını değiştiren nedenin peşinde. Bazı çevrelere göre Varela´nın Kayserispor´un ilk teklifindeki parayı beğenmediği ve artış sağlanması nedeniyle terör olaylarını bahane ettiğini savunurken, diğer bir kanat ise Varela´nın Türkiye´ye gelmesinin en büyük etkeninin Teknik Direktör Sergen Yalçın olduğunu savundular.
Süreç nasıl işlemişti?
9 Ocak tarihinde Kayserispor transfer komitesi Sergen Yalçın´ın isteği üzerine Varela ile görüştü. Varela bu görüşmeden kısa bir sonra ise kararını vereceğini sarı-kırmızılı yöneticilere söyledi. 11 Ocak tarihinde ise Varela kendi ülkesinde bir basın organının ?Türkiye´den teklif aldınız. Transferi düşünüyor musunuz?´ sorusuna ?Türkiye benim için transferde yok. Terör olaylarından dolayı Türkiye´de oynamak istemiyorum´ cevabını vermişti.
Bu açıklamanın ardından ise Sergen Yalçın dış transfer konusunda başka isimler üzerinde durmuştu. Son transfer yasağının kalkması konusunun ardından Kayserispor ile git-geller yaşayan ve Türkiye´de oynama konusunda ise terör korkusu bulunan Varela, 2,5 yıllık mukavele imzaladı. Bu transfer de spor kamuoyunun dikkatinden kaçmamış oldu. Varela´nın performansından ziyade şimdi ise taraftarın merakla beklediği cevap, Varela´nın terör korkusu ile takıma yapacağı katkı olarak belirlendi. Bazı taraftarlar ise sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler yaparak ?Para sevdası, can korkusunun önüne geçti? yorumunu paylaştılar.
(Murat TURP)



Kayserispor'a para cezası var

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı